18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜROYMAK - BİTLİS

Öğrenciler üst geçit istiyor

Güroymak'ta okula gitmek için kullanılan şehirler arası karayolunun tehlikeli olduğunu söyleyen öğrenciler, üst geçit yapılmasını istedi.

Bitlis-Güroymak Karayolu’nun üzerinde bulunan Güroymak İlköğretim Okulu’nda okuyan 700 öğrenci, okula giriş çıkışlarda oldukça zor anlar yaşıyor. Karayolunda bir geçidin olmaması nedeniyle canlarının tehlike altında olduğunu söyleyen öğrenciler, yetkililerin kendilerini yardımcı olmalarını istedi. Okula gitmek için bu yolu mecburen kullanmak zorunda kaldıklarını ifade eden 7. sınıf öğrencisi Şakir Elüstü, okula korku içinde gidip geldiğini belirtti.

Her yıl bir öğrencinin trafik kazası yüzünden hayatını kaybettiğini söyleyen Abdulkerim Çetin adlı vatandaş, bir üst geçidin mutlak yapılması gerektiğini kaydetti. Çetin, çocuklarını kendisinin okula götürüp getirdiğini belirterek, "Bitlis-Güroymak Karayolu şehirler arası bir yoldur. Yolun trafik akışı oldukça yoğun. Burada her yıl en az bir öğrencimiz hayatını kaybediyor. Bu yolda mutlaka bir üst geçidin yapılması gerekiyor. Aksi taktirde bu üzücü olaylar devam edecektir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 17:15:34
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 11:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?