22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜROYMAK - BİTLİS

Okula dayanıksızlık raporu

Güroymak Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO) yatakhanesi, "Depreme Dayanıksız" raporu verilince boşaltıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Yatılı Bölge Okullarının (YİBO) depreme dayanıklılığını araştırmak için ülke genelinde başlattığı incelemeler sonucunda, Güroymak PİO’nun yatakhane bölümü, depreme dayanıksız olduğu belirlenerek boşaltıldı.

1994 yılında yapılan 640 öğrenci mevcutlu okul binasındaki bazı sınıfların yatakhaneye dönüştürüldüğü öğrenildi. Okul Aile Birliği Başkanı Hayrettin Efe, öğrencileri riske atmamak için yatakhanenin boşaltıldığını dile getirdi. Efe, öğrencileri yemekhane üst kısmına yerleştirildiğini kaydederek, "Yatakhane binasına depreme dayanıksız raporu geldi. Okulda 2 ayrı yatakhane vardı. Riskli olan binayı boşalttık. Diğer yatakhane binasında 2 boş oda vardı. Burayı ve 2 sınıfı yatakhaneye çevrildi. Öğrenciler bu şekilde yerleştirildi. Öğrencilerin hayatlarını riske atmamak için böyle bir karar alınmıştır" dedi.

Bitlis Valisi Mustafa Asım Hacımustafaoğlu, yapılan teknik inceleme sonucu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle okul yatakhane binasının boşaltıldığını, öğrencilerin diğer binaya yerleştirildiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 15:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?