27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜROYMAK - BİTLİS

SRAP Projesi yaygınlaşıyor

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yürütülen Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında sağlanan destekle kurulan kuru temizleme atölyesi hizmete açıldı.


Şahin Göktaş adlı bir vatandaş Güroymak Kaymakamlığı bünyesindeki SYDV'nin, SRAP kapsamında verdiği 50 bin TL destek ile Hükümet Konağı yanında kuru temizleme atölyesi üzerine iş yeri kurdu. Açılış törenine katılan Kaymakam Dr. Rıfat Altan, iş yeri sahibi Şahin Göktaş'a bol kazançlar diledi. SRAP kapsamında vatandaşlara yardım eli uzattıklarını, iş yeri sahibi olmalarına yardımcı olduklarını anlatan Altan, "İlçemizde geçen yıl 43 proje SRAP'tan yararlandı.

Bu yıl gerçekleşen ve gerçekleşmekte olanları da topladığımızda, toplam 67 projemiz ve 110 tane iş yeri Güroymak ilçe merkezi ile belde ve köylerde açıldı. Bu projelerin çoğunluğu başarılı oldu.

Açılışını yaptığımız kuru temizleme atölyesinin projesi 50 bin TL'ye mal oldu. Bu işyerinde 4 kişi istihdam edilecek. Bir taraftan küresel kriz yüzünden ülkenin birçok yerinde iş yeri kapatılırken, Güroymak'ta yeni işyerleri açılıyor. Bu da sevindirici bir olaydır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 14:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oktay göktaş IP: 85.99.184.xxx Tarih : 30.05.2009 19:05:17

öncelikle güroymakta güroymaklıların hizmetine açılan best kuru temizleme sahibi şahin göktaş cüneyt tokay ve katkılarından dolayı ilçe kaymakamımıza teşekkür ederiz ilçemizde bu tür projelerin hayata geçirilmesi hem ilçemiz hemde halkımız için çok önemli bir kazançtır bu ve benzeri projelerin hayata geçirilmesi dileğiyle tüm norşin halkına selamlar