27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜROYMAK - BİTLİS

Süt tesisleri için anlaşmaya varıldı

Bitlis Valiliği ile Güroymak İlçe Kaymakamlığı'nın desteğiyle Gölbaşı beldesi ile Değirmen köyünde kurulan süt toplama tesislerindeki ürünlerin alımı konusunda Bestem şirketi ile anlaşmaya varıldı.

Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Güroymak Kaymakamı Rıfat Altan, bu tesislerde toplanacak sütün pazarlanması ile ilgili birçok firma ile görüşerek piyasa araştırması yaptıklarını belirtti.

Altan, yaptıkları araştırmalar sonucunda Bestem Şekerleme Fabrikası ile anlaşmaya vardıklarını belirterek, "Gölbaşı beldemizde iki adet tankımız bulunuyor. Tankların birinde manda sütü, diğerinde ise inek sütü toplanacaktır. Bestem Şekerleme Fabrikası yetkilileri hem manda sütü hem de inek sütünü alacaklarını belirttiler. İlçemize bağlı birçok köyümüzde manda yetiştiriciliği yapılmaktadır. İnşallah sistem yerleştikçe bu köylerimizde birer süt tankları yerleştireceğiz. Bu süt toplama tesislerinin ilçemiz ve köylerimize ekonomik anlamda büyük bir katkısı olacaktır" dedi.

Bestem Şekerleme Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Dağdağan ise, amaçlarının istihdamı artırmak ve çiftçilerin süt üretimini artırmak olduğunu belirterek, "Çitçilerimiz yıllardan beri bilinçsiz olarak hayvancılık yapıyorlar. Güroymak Değirmen köyü ve Gölbaşı beldesindeki manda sahipleriyle yapmış olduğumuz anlaşma ile daha kaliteli süt üretileceğine eminim. Adabağ Şirketler Gurubu olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde eşi benzeri olmayan hayvancılık üzerine tesisler kurduk. Bölgemizde profesyonel olarak besicilik ve süt tesisçiliğini yapıyoruz. Bu sayede tarım ve hayvancılığı yeniden cazibe haline geleceğine inanıyorum. Bu anlaşma Güroymak ilçemize ve köylerimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 16:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?