27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜROYMAK - BİTLİS

Vali Yılmaz'ın Güroymak gezisi

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Güroymak ilçesinde gezi ve incelemelerde bulunarak esnaf ve öğrencilerle sohbet etti. Vali Yılmaz, caddede rastladığı Güroymaklı bayanlarla Kürtçe konuştu.

Yaklaşık bir aydır Bitlis'e atanan Vali Yılmaz, Mutki ve Adilcevaz'dan sonra ilçe gezilerini Güroymak'la devam ettirdi. Bitlis'teki kurum amirleri ile birlikte Güroymak ilçesine giden Vali Yılmaz, ilk olarak Atatürk İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. İlçedeki eğitim kalitesinin oldukça iyi olduğunu vurgulayan Yılmaz, 20 yıllık bir ilçe olmasına rağmen taşların tam anlamıyla yerine oturduğunu söyledi. Yılmaz, "Güroymak ilçemiz eğitim anlamında mesafe almış bir ilçemiz. Burada Anadolu Lisesi kurma çalışmalarımız var. Mili Eğitim Bakanımız da gerekli talimatları verdi. Önümüzdeki yıl açılışını yapmak istiyoruz. Kaymakamımızın ve eğitim camiasının da gayretli çalışmaları ile ilçede eğitim anlamında büyük ilerlemeler kat edilmiş, biz de valilik olarak gerekli desteği vereceğiz" dedi.

İlçedeki sıcak su kaynağını en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirten Yılmaz, "Ayrıca burada sıcak su kaynağı var. Su konusunda yapılan tahlilde olumlu sonuçlar aldık. Kaynak temizlendikten sonra biyolojik değerlendirmesi yapılacak ve insanların rahatlıkla kullanması için tesis yapmayı planlıyoruz. Ayrıca İlçede manda sütü ile ilgili çalışmalarımız olacak. Tarım ve Köy İşleri Bakanımızın teşviki ile kaymakamımız gerekli çalışmaları yapıyor. İl Özel İdaresi'nin önderliğinde kurulmuş olan bir şirket var ve bu şirkette şu anda önemli bir kaynağa sahip. Kaynağı iyi bir şekilde kullanacağız. Süt toplama için soğuk hava tankları gerekiyor. Daha sonra tabi sütü mamul olarak satacağız. İl Tarım Müdürlüğümüz'de bu çalışmalara gerekli desteği verip sütte önemli bir kaynak elde edeceğiz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan halı atölyesini de ziyaret eden Vali Yılmaz, burada biten bir halının kesimini de yaptı. Daha sonra kursiyerler bir süre sohbet eden Yılmaz, "Halıcılık önemli bir meslek. Üzerinde yeterince duracağız. Bundan sonra isteyen kursiyer tezgahlarını evlerine kurabilecekler. Tezgahlar eve kurulduktan sonra iki ayda bitecek olan halı bir ayda bitmiş olacak. Bu da hem el sanatlarını yaşamasına neden olacak hem de önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Bunun yanı sıra Bitlis ve Güroymak'ta okullarımızda inanılmaz bir kız nüfusu var. Kızlarımız eğitime büyük önem veriyor. Verilen öneme biz de desteklemek zorundayız. Önümüzdeki yıl burada kız meslek lisesi açmayı planlıyoruz. Şuan ki görünüm olumlu yönde. İnşallah en kısa zamanda Güroymak Kız Meslek Lisesi'ni hayata geçireceğiz" ifadelerine yer verdi.

Vali Yılmaz daha sonra çarşı pazarı gezerek esnafı ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Yılmaz, caddede geçen Güroymaklı bayanlarla da Kürtçe konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 12:33:26
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 12:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?