23
Mayıs
2024
Perşembe
MUTKİ - BİTLİS

Başkan kız yurdu istiyor

Mutki Belediye Başkanı Birhan Güllübardak, okula gidemeyen kızların erken yaşta evlendirildiğini belirterek, "Bunlara sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

İlçede kız öğrencilerin kalacağı yurt kapasitesinin yetersiz olduğunu söyleyen Başkan Güllübardak, bu nedenle çoğu kız çocuklarının okula gidemediğini belirtti.

Güllübardak, bunlara yeterli altyapı hazırlamak gerektiğini kaydederek, "Her köye yeni bir okul yapmak zor. Bu nedenle belirli yerlere yatılı ve pansiyonlu ilköğretim bölge okulları yapılıyor. Ancak yeteri kadar kız öğrenci yurdu yok. Böyle olunca da veliler kızlarını gönderemiyor. Bunlara gerekli alt yapıyı sağlamaz gerekiyor" diye konuştu.

Okula gidemeyen kızların erken yaşta evlendirildiğini belirten Güllübardak, şunları söyledi:

"Kızların çoğu okula gitmek ister. Ancak kızlar köyde okul olmaması ve yeteri kadar da öğrenci pansiyonu olmaması nedeniyle okuyamıyor. Böyle olunca kızlar erken yaşta evlendiriliyor. Bizim bunlara sahip çıkmamız gerekir. Eğer kızların okullaşmasını sağlayabilirsek o zaman evlenme yaşını da yukarılara çıkarabiliriz. Çünkü lise ve üniversiteli okuyan bir kız, okul döneminde evlendirilemez."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 12:57:17
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 14:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abuzer kadayıf IP: 85.99.225.xxx Tarih : 15.05.2006 16:18:53
bunu başkan söylemişse ben de dinozorum burada herkes birbirinin ne olduğunu biliyor ve inanın kız çocuğunu okula gönderenler sırf devletten aldığı yardımlar için gönderiyorlar