23
Mayıs
2024
Perşembe
MUTKİ - BİTLİS

Başkanın göç sıkıntısı

Mutki Belediye Başkanı Birhan Güllübardak, yıllarca terör yüzünden köylerini terk eden vatandaşların şimdi ekonomik sıkıntılar yüzünden göç ettiğini vurgulayarak, "Her yıl 50 hane ilçeden göç ediyor, bu gidişle kimse kalmayacak" dedi.

İlçede yaşanan ekonomik sıkıntı ve işsizlik nedeniyle her yıl 150 ailenin büyük kentlere göç ettiğini söyleyen Güllübardak, bunun önüne geçemediklerini kaydetti.

Başkan Güllübardak, yaşanan tüm bu gelişmelerin kaygı verici olduğunu belirterek, "Halkımız, PKK’dan değil, işsizlik ve ekonomik sıkıntılardan göç ediyor. Yaz aylarında köylerine gelip tarlalarında çalışan ailelerimiz kışın tekrar büyük kentlere gidiyor. Bunun dışında her yıl yaklaşık 50 aile ilçeden göç ediyor. Çünkü burada ne devlet ne de özel sektöre ait hiçbir istihdam alanı yok. Halk kendince haklı olarak büyük kentlere gidiyor. Ancak bu durum kaygı verici. Böyle devam ederse ilçede kimse kalmayacak" diye konuştu.

Belediye olarak ilçenin biriken sorunlarıyla mücadele ettiklerini kaydeden Güllübardak, şunları dile getirdi: "İlçemiz bir çok hizmetten mahrum bırakılmış. Gerek devlet gerekse özel sektör tarafından hiçbir yatırım yapılmamış. İstihdam alanları yok, gençlere yönelik hiçbir sosyal aktivite yok. Ailelerin gidebileceği veya çocuklarını götürecekleri bir alanımız yok. Biriken tüm bu sorunlara çözüm arıyoruz. Belediye olarak birkaç yıl sonra ilçenin çehresini değiştirmeyi hedefliyoruz."

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 13:55:43
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 12:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?