18
Mayıs
2024
Cumartesi
MUTKİ - BİTLİS

Bitlis Valisi, kar engeli yüzünden Mutki yolunda mahsur kaldı!

Açılış için Bitlis’in Mutki İlçesi’ne giden Vali M. Asım Hacımustafaoğlu, kar engeline takıldı.

Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yaptırılan Mutki İlçesi Meydan şantiyesinin açılışı için yola çıkan Vali Asım Hacımustafaoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Mürşit Yılmaz, Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, Köy Hizmetleri Bölge Müdürü Şevket Tatlı, Köy Hizmetleri İl Müdürü Yalçın Sözbilici ve ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle yola devam edemedi. Araçların yokuşları çıkamaması nedeniyle Vali Hacımustafaoğlu ve beraberindeki heyet, Bitlis-Mutki karayolu üzerindeki Karçınbaşı mevkiinde bulunun jandarma yol kontrol noktasına gitmek zorunda kaldı. Burada bir süre dinlenen Vali Hacımustafaoğlu, Mutki Kaymakamı Faruk Ekiz’le telefon görüşmesi yaparak programı iptal ettiklerini ve Bitlis’e geri döneceklerini belirtti.

Vali Hacımustafaoğlu, şantiye ile ilgili gazetecilere bilgi verdi. Hacımustafaoğlu, hizmeti vatandaşın ayağına götürdüklerini ve artık bu bölgedeki yolların kapanmaması için çaba gösterileceklerini belirterek, "Bu şantiyemizde 2 dozer, 1 greyder ve 1 servis aracı bulunuyor. 10 kişilik bir ekip, 26 köy ve 40 mezra olmak üzere toplam 66 yerleşim biriminin hizmetini verecek. 205 kilometre köy yolu ağına sahip olan şantiyemiz, 41 milyar 300 milyon liraya mal olmuştur" dedi.

Yaptıkları katkılarından dolayı Köy Hizmetleri Bölge Müdürü Şevket Tatlı, jandarma kontrol noktasında Vali Hacımustafaoğlu’na bir şükran plaketi verdi.

Vali Hacımustafaoğlu ve beraberindeki heyet, bir süre dinlendikten Bitlis’e döndü.

BİTLİS-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 17:12:51
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 14:41:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?