24
Mayıs
2024
Cuma
MUTKİ - BİTLİS

Çığın kapadığı köy yolu açıldı

Çığ düşmesi sonucu kapanan Mutki İlçesi’nin Dereağzı Köyü yolu, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenerek ulaşıma açıldı. Dereağzı Köyü’ne 1 kilometre uzaklıkta 2 ayrı yerde 4 gün önce gece çığ düşmesi sonucu, köy yolu ulaşıma kapandı.

Köy Hizmetleri Bitlis İl Müdürlüğü tarafından çığ bölgesine gönderilen 1 kepçe tarafından sürdürülen 2 saatlik bir çalışma sonucunda yol tekrar ulaşıma açıldı.

Çalışmaları yerinde takip eden Köy Hizmetleri İl Müdür Yardımcısı Çetin Taşdemir, kendilerine haber verildikten hemen sonra olay yerine ekip gönderdiklerini söyledi.

Taşdemir, can kaybının olmaması sevindirici bir haber olduğunu belirterek, "Köye çok yakın bir yerde çığ meydana gelmiş. Köye gelseydi büyük facialara sebep olabilirdi. Kimseye zarar vermemesi sevindirici bir olaydır. Vatandaşlar çığ olduğu haberini verdikten sonra olayı yerine ekip gönderdik. Ulaşıma kapanan yolu 2 saatlik bir çalışma neticesinde tekrar ulaşıma açtık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 17:12:18
Güncelleme :1 Mart 2005 Salı 13:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bülent aydemir IP: 78.161.16.xxx Tarih : 27.02.2012 17:03:39

Köyün ismi yanlış dereyolu olacak çığ gelen yer köyün altında köyle bir alakası yok yalan dereyolu köyüne bitişik Aydemir köy yolu hala ulaşıma kapalı ve köy sakinleri çok mağdur durumdadır bir aydır yol kapalı çetin beye soruyorum neden dereyolu köyünün yolu sürekli açıkta Aydemir köyünün YOLU HALA KAPALIDIR  NEDEN ÇETİN BEY. ÇIĞ GELMİŞDE İY Kİ KÖYÜN ÜZERİNE GELMEMİŞ DİYORSUN  YOL ZATEN KÖYÜN ALTINDAN KÖYE ÇIKIYOR ÇIĞIN NASIL KÖYE AKACAĞINI SORUYORUM  SİZ DEĞERLİ KENT HABER COM OKUYUCULARINA VE KENT HABER YETKİLİSİNE SAYGILAR