23
Mayıs
2024
Perşembe
MUTKİ - BİTLİS

İstanbul'dan gelen yardım sevindirdi

Bitlis’in Mutki İlçesi Yanıkçakır Köyü İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Gurbet Şölen, kendisine yardım gönderen hayırsever Burcu Korucu ile telefon görüşmesi yaptı. Son derece mutlu olan Gurbet, heyecandan telefonda konuşamadı.

İstanbul’da yaşayan Burcu Korucu, "www. kardesinisec.com" adlı internet sitesi aracılığıyla, Mutki’nin Yanıkçakır Köyü İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Gurbet Şölen’i kardeş seçti.

Burcu Korucu, hiç görmediği Gurbet Şölen’e kargo ile yardım paketi gönderdi. İnternet sitesinin gönüllü Bitlis temsilcisi Hisyar Barzan Şerefhanoğlu, yardım paketini Gurbet Şölen’e teslim etmek için bir grupla Bitlis’ten araçla yola çıktı.

Şerefhanoğlu ve beraberindekiler, bazı yolların bozuk olması nedeniyle zaman zaman yürümek zorunda kaldı. Yaklaşık 110 kilometre yol gittikten sonra köye ulaşan grup, köylüler tarafından karşılandı. K

öydeki 6 öğrenciye yardım paketini ulaştıran Şerefhanoğlu, Gurbet Şölen’i kendisine yardımda bulunan Burcu Korucu ile telefonda görüştürdü. Gurbet, hiç tanımadığı ve kendisine yardım eden Burcu ile heyecandan konuşamadı.

Son derece mutlu olan Gurbet, İstanbul’da yaşayan Burcu’ya sadece teşekkür mektubu yollayabileceğini belirtti. Gurbet, kendisine gönderilen hediyeleri kardeşi İlknur ile paylaştı.

Öğrencilere yardım paketini teslim eden Barzan Şerefhanoğlu, bu işi gönüllü yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söyledi. Şerefhanoğlu, il genelinde 350 öğrenciye kardeş bulduğunu ve bu rakamın her geçen gün artıracağını belirterek, "Bizim görevimiz gerçek fakir öğrencilerin isimlerini bildirmek. Çok duyarlı olan halkımız bunlara sahip çıkarak, kendilerine bir kardeş seçiyor ve onlara yardım ediyor. Bunların gönderdiği yardım paketlerini teslim ediyoruz. Öğrencilere yardım paketlerini verdiğimizde gözlerindeki sevinç bize yetiyor" dedi.

Bu arada kardeşini seç ekibiyle birlikte köye gelen Bitlis Kadınları Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hatıra Serkehni de, öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Serkehni, beraberinde getirdiği 65 paket kırtasiye yardımını öğrencilere dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 11:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kara Adam IP: 81.213.186.xxx Tarih : 31.03.2005 22:07:18
binlerce selam sana burcu...Altın gibi bir kalbin olduğunu biliyordum ama bu ince davranışın beni çok şaşırttı....Doğudaki kardeşlerimize yardım elini uzatman bize iyi bir örnek oldu...Binlerce slm sana Kocaeli'nin Kara Kızı.......