18
Mayıs
2024
Cumartesi
MUTKİ - BİTLİS

O, örnek bir anne

KAVAKBAŞI’NDA ÖRNEK BİR ANNE

Bitlis'in Mutki ilçesi Kavakbaşı beldesinde yaşayan 60 yaşındaki Amine Ekinci, topraktan yaptığı tandırları satarak 3 oğlunu üniversitede okuturken, evinin geçimini de sağlıyor.

Kavakbaşı beldesinde 20 yıldır evinin bir bölümünde tandır yaparak geçimini sağladığını ifade eden Amine Ekinci, ayrıca 3 oğlunu da üniversitede okuttuğunu belirtti. Ekinci, “Benim 8 çocuğum var. Yıllardır tandır yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Tüm çocuklarımı tandırdan elde ettiğim gelir ile okuttum. Halen de bir oğlum Tatvan’da, biri Bursa’da diğeri de Diyarbakır’da üniversite okuyor. Bunları da tandır yapıp satarak okutuyorum” dedi.

Tandır yapmanın oldukça zahmetli bir iş olduğunu belirten Ekinci, “Dağdan getirdiğim kırmızı toprağı ayıkladıktan sonra kumla karıştırıyoruz. Toprağı ayaklarımla ezerek çamur haline getiriyorum. Elediğimiz ve ayıkladığımız toprağı çamur haline getirdikten sonra bir süre dinlendiriyoruz. Daha sonra da tandır yapıyorum. Yılda 250 tane tandır yapabiliyorum. Tandırın tanesini 25 TL'den satıyoruz. Burada yaptığımız tandırları satmak için kamyonlarla diğer illere de gönderiyoruz. Makinemiz yok. Bunların tamamını elle yapıyoruz'' diye konuştu.

İlçe Kaymakamı Musa Sarı da, kaymakamlık olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Beldemizde tandır ve çömlekçiliği tanıtmak için ellimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Beldede 60 yaşında teyzelerimiz bu işi yaparak ailelerini geçindiriyorlar. Üniversite de çocuk okutuyorlar. Bunlara biz de destek sağlayabilirsek çok sevineceğiz. Örneğin 60 yaşındaki Amine Ekinci adlı teyzemiz tandır yaparak 8 çocuğuna bakıyor. Ayrıca çocuklarını üniversitede okutuyor. Bu konuda bizlerin duyarlılığı gibi halkın da duyarlı olmasını istiyoruz. Onlara destek olmak ve tanıtımını yapmak için çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

KAVAKBAŞI’NDA ÖRNEK BİR ANNE
KAVAKBAŞI’NDA ÖRNEK BİR ANNE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 14:00:02
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 14:03:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?