19
Mayıs
2024
Pazar
MUTKİ - BİTLİS

öğrenciler okullarına gidemiyor

Bitlis'in Mutki Belediye Başkanı Birhan Güllübardak, köy yollarının kardan kapalı olması nedeniyle çok sayıda öğrencinin okullarına gelemediğini belirtti.
Başkan Güllübardak, Mutki-Kavakbaşı karayolunun açık olduğunu; ancak buna bağlı köy yollarının kapalı olduğunu söyledi. Güllübardak, bu nedenle öğrencilerin köylerinden çıkamadığını belirterek, "İlçemize bağlı 59 köyümüz var. Bunların çoğunun yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı. Burada yaşayan ve Mutki Yatılı İlk Bölge Okulu'nda (YİBO) okuyan öğrencilere halen okullarına gelemedi; çünkü yollar kapalı. Bu öğrencilerimizin dersleri aksayacaktır. Bu nedenle köy yollarının acilen açılması gerekiyor" dedi.
Kendi imkanlarıyla vatandaşa yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Güllübardak, "Çok sorunu olan bir ilçedeyiz. Yollarımız sık sık kapanıyor, elektrikler kesiliyor. Böyle bir ilçede hizmet edebilmek çok zor. Köy yolları kapanıyor ve vatandaşların hastaları oluyor. Yolda mahsur kalanlar oluyor. Tüm bunlar için bizi arıyorlar. Ellimizden geleni yapıyoruz. Ancak bizim de imkanımız kısıtlı. İş makinesi yetersiz. Yine de ellimizden geldiği kadar yol açmaya, mahsur kalan ve hasta olanları kurtarmaya çalışıyoruz."
.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 15:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cansu birlik ve emel IP: 88.226.5.xxx Tarih : 1.02.2007 20:09:59
mutkide eğitim ve sağlık şart bu nedenle mutkiye bu anlamda gereken çabanın verilmesini arz ediyoruz tabiki de (hep beraber )