19
Mayıs
2024
Pazar
MUTKİ - BİTLİS

Vali panel köprü inşaatını denetledi

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Mart’ta yaşanan selde yıkılan ve zarar gören köprü ve yollardaki çalışmaları denetledi.

Bitlis Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, selde zarar gören ve Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından yeniden yaptırılan Mutki İlçesi Meydan Köyü yolu ile panel köprü inşaatını denetledi.

 35 köyün kullanacağı ve yaklaşık 39 metre bacak genişliği olan panel köprü çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Hacımustafaoğlu, köprünün oldukça büyük olduğunu ve sistemin bölgede ilk defa kullanılacağını söyledi. Hacımustafaoğlu, "Yenidoğan Köyü Köprüsü çok geniş bir alana yapılıyor. Bu köprüde panel köprü dediğimiz köprü sistemi kullanılacak. Çünkü köprü, yıllardır yapılması planlanan Ayşe Hatun Barajı’nın bulunduğu bölgede. Eğer baraj hayata geçirilirse bölge sular altında kalacak, köprü de sökülüp başka bir yerde kullanılabilecek. Panel köprümüz yaklaşık 15 gün içerisinde monte edilerek, hizmete açılacak" dedi.

BİTLİS (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2004 Cuma 17:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şahin eralp IP: 85.96.151.xxx Tarih : 2.04.2005 18:52:18
sayın valim bu köprü ne zaman bitecek ayrıca meydanın üçadım köyündurumu içler acısı köylülere ne zaman yardımda bulunacaksınız köydeki insanlar perişan halde köy yolu asfalt veya mıncır ile döşemeyi düşünüyormusunuz teşekkür ederim.