19
Mayıs
2024
Pazar
AĞIN - ELAZIĞ

Ağın kan kaybetmesin

Ağın Kaymakamı Soner Zeybek ve Ağın Belediye Başkanı Mustafa Yentür, Ağın Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret ederek Av. Tan Yıldırım başkanlığındaki yeni yönetim kurulunu tebrik etti.

Birçok Ağınlı’nın da hazır bulunduğu ziyaret sırasında Ağın ilçesinin sorunları tartışıldı.

Ziyaret sırasında ilçenin sorunlarını dile getiren Ağın Belediye Başkanı Mustafa Yentür, ilçe nüfusunun azlığına dikkat çekti.


Son nüfus sayımına göre Ağın ilçe nüfusunun 1824’e düştüğünü belirten Yentür, nüfusu 2 binin altında olan yerleşim yerlerinin belediyelikten çıkarılmasını öngören kanun teklifinin yasalaşması halinde Ağın’ın ilçe olmaktan çıkacağını söyledi.Bunun için, ilçe nüfusunun arttırılması gerektiğini ifade eden Başkan Yentür, ilçe dışındaki Ağınlıların, Ağın nüfusuna kayıt yaptırmalarını istedi.

Nüfus artışı için çeşitli kampanyalar düzenlediklerini belirten Yentür, bu doğrultuda bedava arsa dağıtacaklarını söyledi. Yentür, ev yapması koşulu ile isteyen herkese 500 m2 arsa vereceklerini söyledi. Öte yandan, yıllardır dile getirilen Ağın köprüsü sorunu da toplantıda gündeme geldi. Ağın köprüsünün biran önce bitirilmesini isteyen Ağınlılar, köprü olmadığı sürece, ilçenin yatırımlara açık olamayacağını ifade ettiler.

Ağın Kaymakamı Soner Zeybek ise Ağın’ın meyveciliğe elverişli bir ilçe olduğunu belirterek, özellikle üzüm yetiştiriciliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.Meyveciliğin Ağın ilçesinin geleceği olacağını kaydeden Kaymakam Soner Zeybek, bütün Ağınlılar’ın başta üzüm olmak üzere her türlü meyveyi yetiştirmesi tavsiyesinde bulundu.

Ağınlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Tan Yıldırım da Ağın’ın gelişmesi ve güzelleşmesi için yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini belirtti. Dernek olarak sosyal faaliyetler düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Yıldırım, öncelikle hatıra ormanı oluşturacaklarını, ardından da Ağın şiir akşamları düzenleyeceklerini söyledi.

ağın belediyesi
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 11:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?