25
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞIN - ELAZIĞ

Yeşil seferberlik

Ağın ilçesinin etrafını çevreleyen iki tepede ağaçlandırma çalışması yapılacak

Kaymakam Soner Zeybek, yaptığı açıklamada, ilçenin her iki yönünü kapatan tepelere yıllardan beri ağaç dikilmediğini, kendi kendisine yetişen ağaçların da bakımsızlıktan bir süre sonra kuruduğunu söyledi.

Bu tepelerin çıplak görüntüsünün göze de hoş gelmediğini belirten Zeybek, ``İlk olarak bir tepede çalışma başlattık. Buradaki işimiz bittiğinde diğer tepeye geçeceğiz. İl Özel İdaresinden temin ettiğimiz dozerle teraslama çalışmasını başlattık. Hem teraslama yaptırıyoruz hem de 30 metre aralıklarla yol açtırarak fidanların bakımlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz . Bu yılın mart ayında 8 bin tüplü karaçam, 15 bin çıplak köklü çam, 6 bin meşe palamudu ve 4 bin akasya dikimini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Şu ana kadar 6 bin fidan çukurunu açtık`` dedi.

Zeybek, fidan dikim işinin belli bir plan ve program dahilinde yürütüleceğini, bunun için sigortalı işçi çalıştırarak dikimin usule uygun yapılmasının sağlanacağını belirterek, ayrıca dikimi yapılan fidanların sulama ve bakım işlerinin ihmal edilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Günışığı
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 11:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?