16
Mayıs
2024
Perşembe
AĞIN - ELAZIĞ

Ağın'da su için imece

Elazığ`ın Ağın ilçesinde Esentepe mahallesi sakinleri, Keban Baraj Gölü`nden mahalleye sulama suyu getirmek için imece usulüyle çalıştı.


Baraj gölüne bir kilometre uzakta bulunan mahallede kadın, erkek, yaşlı ve genç sulama suyu kanallarının açılması ve boru döşenmesi için birlikte çalışırken, yaklaşık 150 bin YTL`ye mal olması öngörülen çalışma için bu güne kadar aralarında 7 bin YTL para topladı.

Mahalle sakinlerinden Serhan Polat, yaptığı açıklamada, 11 yıl önce kurulan mahallenin kurulduğundan bu yana sulama suyu sıkıntısı çektiğini söyledi.


Her evin yaklaşık 300 metrekarelik bahçesi olduğunu anlatan Polat, sulama suyu olmadığı için vatandaşların bahçelerinden yeteri kadar faydalanamadıklarını kaydetti.


Bahçelerini içme suyu ile suladıklarını kaydeden Polat, bunun israf olduğu düşüncesini kendilerini memnun etmediğini anlattı.

-KENDİ ARALARINDA PARA TOPLUYORLAR-

Polat, sulama suyu getirmek için Malatya`da bir mühendise 300 YTL bedelle proje çizdirdiklerini söyledi.
Projeye göre, 1 kilometre uzaktan su getirmenin maliyetinin trafo gibi unsurlarla birlikte yaklaşık 150 bin YTL`ye mal olduğu, maliyetin yüksek olması nedeniyle her hangi bir kurumun bu işi yaptıramadığını belirten Polat, bunun üzerine kendi aralarında para toplamaya başladıklarını, işçiliği de yine mahallelinin yaptığını ifade etti.


Polat, ``Mahallelinin katkılarıyla çalışarak su getirmeye çalışıyoruz. Biz devletten yardım istiyoruz. Her ne kadar kaymakamlık ve belediyenin yardımı oluyorsa da biz devletin yardımıyla bu işi bitireceğimize inanıyoruz`` dedi.
Yaklaşık 200 nüfusu bulunan mahallede bugüne kadar 7 bin YTL topladıklarını, bu paranın da kanal kazılması ve boruların döşenmesi işlemine yettiğini belirten Polat, kanalların üzerinin kapanması, pompa ve trafo kurulması, elektrik tesisatı çekimi ile havuz yapılması gibi işlemler için yardıma ihtiyaç duyduklarını bildirdi.


Ağın belediye Başkanı Mustafa Yentür ise mahallenin var olan yol, içme ve sulama suyu sıkıntılarından yol ve içme suyu sorununu çözdüklerini söyledi.


Yentür, sulama suyunu getirmeye ise belediyenin bütçesinin yetmeyeceğini anlattı.

basından
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 15:38:56
Güncelleme :19 Kasım 2007 Pazartesi 15:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?