15
Mayıs
2024
Çarşamba
AĞIN - ELAZIĞ

Köln'deki Elazığlılar

Almanya`nın Köln şehrinde kurulan Avrupa Elazığlılar Derneği, geçen hafta tüzüğü resmi olarak onaylandıktan sonra faaliyetlerine başladı.


Almanya`nın Köln şehrinde kurulan Avrupa Elazığlılar Derneği, geçen hafta tüzüğü resmi olarak onaylandıktan sonra faaliyetlerine başladı.


Almanya çapında çeşitli şehirlerde bulunan Elazığlı işadamı, sanatçı, sporcu, hukukçu, basın mensubu, işçi vb. birçok meslekten insanların bir araya gelerek yeni kurdukları Avrupa Elazığlılar Derneği (AED)`nin, yüzyıllardır Anadolu`da yaşanan Harput ve Elazığ kültürünün Avrupa`da da yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalar yapacağı belirtildi.


Yeni Yönetim Kurulu`nda Başkan seçilen işadamı Cahit Öner, Avrupa çapında 50 binin üzerinde Elazığlı olduğunu belirterek Elazığlıların sosyal ve kültürel alanda yardımlaşması ve dayanışmaya gidebilmesi için Avrupa`daki Elazığlıları AED çatısı altında toplanmaya davet etti. Derneğin amaç ve hedeflerini açıklayan Öner, eğitim ve öğretimin teşvik edilmesi için fakir öğrencilere burs verileceğini, folklor gösterileri, konserler, brifingler, sergiler, oturum ve kongre gibi faaliyetler, Türk kültür ve geleneğinde kökenleri bulunan müzik, edebiyat, görsel ve eğitsel sanatın teşvik edilmesinin yanında bilimsel araştırmaların destekleneceğini ifade etti.


Avrupa`daki yabancı ve Türk yatırımcılara Elazığ`ın tarım, sanayi ve endüstrisini tanıtmak için çalışmalarını sürdürecek olan AED Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım, gelecek aylarda Avrupa`dan bir grup işadamı ile Elazığ`a iş gezisi düzenleyeceklerini söyledi.


AED yönetimindeki şahısların farklı görevler üstlendiğini belirten Dernek Başkanı Cahit Öner, dernek üyelerine Avrupa çapında ücretsiz hukuki danışmanlık hizmetinin verilmesini Avukat Cemal Adam, Avrupa ve Elazığ`daki işadamlarının irtibatının sağlanmasında Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım, derneğin çeşitli kurum ve resmi dairelerle irtibatını sağlanması ve genel işleyişin takibi ve Genel Sekreterlik görevini Cihan Ural, derneğin Türkiye`deki Elazığ`lılar ile irtibatının sağlanmasında Başkan Yardımcısı Mehmet Tunç, derneğin AB ülke ve il temsilcilikleri ile irtibatının sağlanmasında Veli İbrahimoğulları, Avrupa`ya gelmiş işçilerimizin irtibatında ise Ali Koç`un görev alacağını açıkladı.


Avrupa Elazığlılar Derneği`nin daha çok güçlenmesi için Danışma Kuruluna, Türkiye ve Avrupa`dan işadamı, sanatçı, sporcu, basın ve medya dünyasından farklı şahıslar alındığını belirten Genel Sekreter Cihan Ural, derneğin politik düşüncelerden uzak tutularak birlik ve beraberliğin korunması için sevgi, barış ve kardeşlik duyguları içinde hizmet vereceğini ifade etti.


Derneğe Avrupa`daki Elazığlılar ile diğer şehirlerden vatandaşlarımızın da üye olabileceklerini belirten Dernek Başkanı Öner, www.elazigdernegi-avrupa.eu internet sitesinden dernekle irtibata geçebileceklerini açıkladı. Dernek Başkanı Öner, derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

ayrıntıhaber
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 16:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?