14
Haziran
2024
Cuma
KEBAN - ELAZIĞ
Belediye Sayfaları

Keban'da avcılara eğitim kursu

Keban İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğü (HEM) bünyesinde avcı eğitim kursu açıldı.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğiyle, avcıların bilinçlenmesi amacıyla açılan avcı eğitim kursuna 40 kursiyer katıldı. 

HEM Müdürü Fevzi Özdemir, kursun açılışında yaptığı konuşmada, kursta 32 saat eğitim verileceğini belirterek, "Kursu açmaktaki temel amacımız, avcılık eğitimi almış bilinçli avcılara sahip olmaktır. İlçemiz sınırları içinde bugüne kadar maalesef bilinçsizce yapılan avlanmadan dolayı, zenginlik kaynağımız olan av hayvanlarının bir kısmı tamamen yok olmuş, bir kısmı da yok olma noktasına gelmiştir. Bir zamanlar ilçemiz sınırları içerisinde çok sayıda geyik, dağ keçisi hayvanı yaşıyor iken, bugün bu hayvanlar tamamen tükenmiştir. Birkaç yıl önce her yerde karşılaştığımız tavşan, keklik gibi av hayvanlarının da sayısı çok azalmış olup, bitme noktasına gelmiştir. Geliniz, hep beraber doğayı koruyalım. Bilinçli avlanarak bu güzel doğamızın dengesini bozmayalım. Avcı eğitimi kursunu, merkezimizle işbirliği yaparak yürüten Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 15:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet albayrak IP: 81.213.177.xxx Tarih : 18.12.2006 21:09:56
eğitim kursunun açıldığından dolayı ilgililere teşekkür ederim. bölgemizde av hayvanlarını koruna bilmesi için bilinçli avcı yetiştirilene kadar avlanmanın yasaklanmasının doğru bir karar olacağı kanısındayım. teşekkürler