18
Mayıs
2024
Cumartesi
KEBAN - ELAZIĞ
Belediye Sayfaları

Şehit polis toprağa verildi

Geçtiğimiz günlerde, Van’ın Başkale İlçesi’nde şüpheli bir aracı takip ederken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden şehit polis memuru Akın Kılınç, memleketi Elazığ’ın Keban İlçesi’nde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Van Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan Akın Kılınç, görevdeyken şüpheli bir aracı takip ettiği sırada aşırı hız nedeniyle şarampole yuvarlanmıştı. Kılınç, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Keban ilçe merkezi Yusuf Ziya Paşa Camii önünde düzenlenen törenle toprağa verilen polis memuru için yüzlerce Kebanlı ağıt yaktı.

Cenaze törenine, Elazığ Valisi Kadir Koçdemir, Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Yılmaz, Keban Kaymakamı Adem Uslu, Keban Belediye Başkanı Ramazan Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öngür ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende bir açıklama yapan Elazığ Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Yılmaz, polis teşkilatı olarak, ülkeyi koruma uğruna fedakarlıktan çekinmediklerini ve görevlerini yaparken zaman zaman şehit verdiklerini belirterek, "Bu kutsal görevi ifa ederken kimi zaman bir trafik kazası, kimi zaman bir suçlu ile girilen çatışmada ve kimi zaman da terör örgütlerinin kurmuş olduğu hain saldırıda hayatını kaybeden meslektaşlarımız vardır. Çok değerli meslektaşımız Akın Kılınç’a Allah’tan rahmet diliyorum" dedi. Törenin ardından Keban İlçe Müftüsü tarafından kılınan cenaze namazından sonra, Şehit Polis Akın Kılınç, Keban İlçesi’nin Dürümlü Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:02:36
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 16:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gürdal kamalı IP: 88.237.7.xxx Tarih : 7.06.2008 20:32:58

ŞEHİDİMİZİN RUHU ŞAD MEKANI CENNET OLSUN