18
Mayıs
2024
Cumartesi
PALU - ELAZIĞ

Kaymakama halaylı asker uğurlaması

Elazığ'ın Palu İlçesi'nde, Mayıs 2004 celbinde askere gidecek gençler, ilk kez Kaymakamlık ve ilçe halkı tarafından düzenlenen davullu zurnalı törenle askere uğurlandı.

Kaymakamlık bahçesinde yapılan törene Palu Kaymakamı İrfan Demiröz, Belediye Başkanı Sait Daoğlu, Palu Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Fatih Yılmazezicioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Ziya Namlu, askere gidecek olan gençler ve aileleri katıldı. Askere gidecekler adına bir konuşma yapan Mustafa Kılınç, tarihi şan ve şeref ile dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılmanın büyük onurunu yaşadıklarını belirterek, anne ve babalarının kendilerine öğrettiği vatanın her zaman koruyucusu olacaklarını söyledi.

Palu Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Fatih Yılmazezicioğlu ise Mayıs 2004 celp ve sevk döneminde Arıcak, Kovancılar, Palu ilçelerinden toplam bin 64 erbaş ve er sevki yapılacağını belirtti.

Palu Kaymakamı Demiröz de törende yaptığı konuşmada toplumları ve kurumları, inananlar ve inanmayanlar ayrımı yapmanın ne kadar kötü bir husus olduğuna dikkat çekerek, insanları laik ve anti-laik olarak bir ayrıma sürüklemenin de toplumu parçalamaktan başka hiçbir yere götürmeyeceğini söyledi. Konuşmaların ardından askere gidecek olan erlere sevk belgeleri verildi. Daha sonra Palu Kaymakamı İrfan Demiröz ve Palu Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Ziya Namlu askere gidecek gençlerle halay çekti.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 15:36:57
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 17:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?