2
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Genel Bilgiler

Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu, Yükseköğretim Kanunu, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Telsiz Kanunu ve 78 ve 190 sayılı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması hakkındaki 01.03.2006 tarihinde kabul edilen 5467 sayılı Kanununun 1. maddesi ile 28.3.1983 tarihli ve 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununa ilave edilen Ek 63. madde ile ”Erzincanda Erzincan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulmuştur.

16.03.2007 tarihinde Kurucu Müdür atanmasıyla Enstitü akademik anlamda faaliyete geçmiş ve üniversite bünyesinde lisansüstü düzeyinde eğitim ve yapılanma çalışmaları hayat bulmaya başlamıştır. Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü Başbağlar Yerleşkesinde (Sağlık Bilimleri Yerleşkesi) yer almaktadır. Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ağustos 2007 tarihinde Eğitim Fakültesi Ek Binası 2. katında faaliyetlerine başlamıştır.

Kısa süre içerisinde idari ve akademik yapılanmasını tamamlayan Enstitü, 2007–2008 güz yarıyılından itibaren Kamu Hukuku (Tezli/Tezsiz), Özel Hukuk (Tezli/Tezsiz), Mali Hukuk (Tezli/Tezsiz), İlköğretim Sosyal Bilgiler Eğitimi, Türkçe Eğitimi, Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği-Tezli), Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Coğrafya Anabilim dallarında lisansüstü programlarına öğrenci almıştır. Halen Enstitü bünyesinde 295 öğrenci öğrenim görmektedir. Farklı programlara lisansüstü öğrenci alımı için Yüksek Öğretim Kurulu nezdinde çalışmalar devam etmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Eğitim Fakültesi Ek Bina, Kat: 2, No: 3
Adres2 :Erzincan
Posta Kodu :
Telefon :+90 446 224 29 00
Faks :+90 446 224 29 01
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.