2
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Genel Bilgiler

Eğitim Fakültesi, 4 Ekim 1967 tarihinde öğretim süresi üç yıl olan Kız İlköğretmen Okulu olarak önce, Ziya Gökalp İlkokulunda 50 öğrenci ve iki öğretmenle açılmış, daha sonra Sümerler İlkokulu ve ardından da 1968`de il özel idare binası olarak kullanılan binaya taşınmıştır. 1972–1973 öğretim yılında şu an eğitim-öğretimini sürdürdüğü binasına taşınmıştır. Aynı yıl okul bünyesinde iki yıllık Eğitim Enstitüsü açılmış ve mevcut üç yıllık Kız İlköğretmen Okulunun öğretim süresi dört yıla çıkarılmıştır. 1972–1973 öğretim yılından sonra okula öğrenci alımı ön eleme ile yapılmış öğrenci sayısı 750`ye, 1977–1978 öğretim yılında ise öğrenci sayısı 1000`e yükseltilmiştir. 1980–1981 öğretim yılında öğrenci alınmayan Eğitim Enstitüsüne, 1981–1982 öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sistemine göre öğrenci alınmaya başlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan Erzincan Eğitim Enstitüsü, 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesine bağlanarak Enstitünün adı Erzincan Eğitim Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir. Erzincan Eğitim Yüksekokulu 11.07.1992 tarih ve 21281 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karar ile Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesine dönüştürülmüştür. Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi, 01.03.2006 tarih ve 5467 sayılı kanun gereği kurulan Erzincan Üniversitesi ile birlikte Eğitim Fakültesi adını almıştır.

Eğitim Fakültesinin halen yedi bölümü (İlköğretim, Türkçe Eğitimi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor, Eğitim Bilimleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Yabancı Diller Eğitimi) ve bu bölümlere bağlı on altı programı (anabilim dalı) bulunmaktadır. Söz konusu on altı programdan yedisinde (Fen Bilgisi Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Türkçe Öretmenliği, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği) eğitim-öğretim üçü profesör, altısı doçent, otuz ikisi yardımcı doçent, on dördü öğretim görevlisi, beşi okutman ve yirmi beşi araştırma görevlisi olmak üzere toplam seksen beş öğretim elemanı tarafından sürdürülmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı
Adres2 :Başbağlar Mah. Erzincan
Posta Kodu :24030
Telefon :0 446 2240089 / 2240097
Faks :0 446 2231901
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.