2
Mayıs
2024
Perşembe
ERZİNCAN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Tarihçe

Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 27.06.1987 tarih ve 3389 sayılı Kanunla kurulmuştur.Öğretim faaliyetlerine 1991 yılında Erzincan da başlamış ancak 13 Mart 1992 depremi sonrasında öğrencilerimiz öğrenimlerine Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi nde devam etmek zorunda kalmışlardır. Yeni hizmet binası ve diğer sosyal tesislerin tamamlanmasını müteakip 1993–1994 eğitim-öğretim yılında tekrar Erzincan da öğretime başlanmıştır. Erzincan Üniversitesinin kurulmasıyla, 12.08.2006 tarihi itibariyle Atatürk Üniversitesi nden ayrılarak Erzincan Üniversitesine bağlanmıştır.

Fakültemiz ilk mezunlarını 1996–1997 öğretim yılında vermiştir. Şu ana kadar fakültemizden 226’sı kız ve 495 i erkek olmak üzere, toplam 721 öğrenci mezun olmuştur. 11. dönem mezunlarını verdiğimiz 2006–2007 öğretim yılında 66 öğrenci fakültemizi başarı ile bitirmiş ve mezunlarımız arasına katılmıştır. Fakültemize her yıl yaklaşık 60 öğrenci kabul edilmektedir. Halen fakültemizde 110 u kız ve 228 i erkek olmak üzere toplam 338 öğrenci bulunmaktadır. İnşaatı devam eden amfi kompleksinin hizmete girmesiyle bu sayının artırılacağı umulmaktadır. Mezunlarımızın bir kısmı Adalet Bakanlığı bünyesinde Hâkim ve Savcı olarak görev yapmakta; büyük bir kısmı ise avukat olarak faaliyet göstermektedirler.

Fakültemizde; 2 Profesör, 6 Doçent, 17 Yardımcı Doçent (ikisi Anayasa Mahkemesi Başkanlığı nda raportör kadrolarında görevlendirilmiş), 22 Araştırma Görevlisi (beşi Ankara ve Marmara Üniversiteleri Hukuk Fakültelerinde 35. madde kapsamında Lisans üstü eğitim görmek üzere görevlendirilmiş) ve 1 Öğretim Görevlisi görev yapmaktadır. Öğretim üyelerimiz, yüksek lisans ve doktora öğrenimlerini yoğunluklu olarak Ankara, İstanbul, Marmara Üniversiteleri Sosyal Bilimler Enstitülerinde; bir kısmı da Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde tamamlamışlardır. Ayrıca fakültemizin yetiştirmiş olduğu pek çok öğretim üyesi ülkemizin değişik üniversitelerinde görev yapmaktadırlar.

Erzincan Hukuk Fakültesi şehir merkezinden 3 km uzaklıkta, öğrencilerimizin sportif faaliyetler yapabilecekleri alanları bulunan, doğal güzelliklerle çevrili bir kampüste yerleşiktir. Fakültemizde 6 derslik, 1 bilgisayar sınıfı, 1 duruşma salonu, öğrenci kantini ve yaklaşık 25.000 eser ve süreli yayının mevcut olduğu zengin bir kütüphane bulunmakta; tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize internet hizmeti verilmektedir. Ayrıca kütüphanemizde akademik personel ve öğrencilerimizin yararlanmaları amacıyla, aylık olarak güncellemeleri yapılan, içtihat ve mevzuat bilgi bankası programları mevcuttur.

Fakültemizde 2002–2003 öğretim yılından itibaren Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı olarak kamu hukuku ve özel hukuk anabilim dallarında yüksek lisans öğretimi yapılmaktadır. Bugüne kadar 10 u kamu hukuku programında, 3 ü özel hukuk programında olmak üzere, toplam 13 öğrenci yüksek lisans öğrenimini tamamlayarak uzman ünvanı almıştır. Her iki programa da yılda ortalama 15 yüksek lisans öğrencisi kabul edilmektedir. Ayrıca 2007–2008 öğretim yılından itibaren Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde kamu hukuku, özel hukuk ve mali hukuk alanında tezli ve tezsiz yüksek lisans öğretimine başlanmıştır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı
Adres2 :Erzincan
Posta Kodu :24078
Telefon :+90-446-2251741-42-43
Faks :+90-446-2251745
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.