22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Ata sporunu geliştirmek için dev adım

Çayırlı ilçesinde Belediye Spor Kulübü ismi altında hazırlanan ve DPT'nin finanse ettiği 'Kırsal Kesimde Güreş Eğitimi Projesi' onaylandı.


Çayırlı Güreş antrenörü ve proje koçu Ahmet Hamdi Dere, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, hazırlamış oldukları 'Kırsal Kesimde Güreş Eğitimi Projesi'nin kabul edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Dere:" Projedeki yegane amacımız ilçemizdeki gençlerin sosyal ve sportif açıdan gelişimine katkıda bulunarak sağlıklı ve yeniliklere açık olarak gelecek vadeden bir gençlik hedeflemekteyiz. Sağlıklı ve dinamik bir gençlikle geleceğin Çayırlı ilçesinin oluşumunda temeli olacaktır. Genel olarak ilçemizin güreş sporu kırsal kesimde güreş eğitim projesiyle yurt genelinde tanıtımı da sağlanmış olacaktır. Çayırlı'da maddi olarak sıkıntılı bir gençlik kitlesi vardır. Bu gençlerin herhangi bir sosyal aktivitilere harcayacağı gelirleri bulunmamaktadır. Bu projeyle maddi imkansızlıklar yaşayan bu gençliği dahil etmek ve böylece büyük şehirlerde yaşayan akranları ile fırsat eşitliği oluşturulması hedeflenmektedir. Bu çalışmalarımızda bizleri üzen tek şey ise ilçemizdeki hiçbir kurum ve kuruluştan maddi ve manevi destek bulamayışımızdır. Yaşadığımız bu olumsuzluklara rağmen projemizin kabul görmesi bizi gelecek için umutlandırarak yeni projeler hazırlamamıza da teşvik etmektedir. Bu proje ile ilçemizdeki büyük bir kitleye hitap edilmektedir. Projenin ilerleyen safhalarında katılımın daha da artacağına inanıyorum. Şartlar ne olursa olsun gelecek nesillerin istikbali için sosyal ve sportif konularda bir örnek olması adına tüm gençlerimize yardımcı olmaya devam edeceğiz"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 15:41:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus özdemir IP: 88.228.168.xxx Tarih : 28.10.2007 17:27:44

bu yapılanlar çok güzel ama çayırlıda gerek esnaflar gerek çayırlının ileri gelenleri olmak üzere türkiye bölge şampiyonluğu getirmiş olan bu gençlere sahip çıkılmalıdır kimbilir bu gençlerden biri olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırabilir