19
Mayıs
2024
Pazar
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Çayırlı'da MYO hazırlığı

Erzincan Üniversitesi’ne bağlı olarak Çayırlı’da açılması planlanan meslek yüksek okulu için başlatılan fizibilite çalışmaları tamamlandı.

Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 6 kişilik ekipten oluşan bir komisyon tarafından 60 günlük bir süreçte ilçe merkezi ve köylerinde yaptığı inceleme ve araştırmalar sonucunda fizibilite raporunun hazırlanarak önümüzdeki hafta başında Erzincan Üniversitesi Rektörlüğüne teslim edileceğini belirtti. Akdaş;” Yaklaşık 200 sayfalık fizibilite raporunda Çayırlı’nın genel görünümü, esnaf ve sanatkarlarının biyogrofisi, resmi ve özel kurum ve kuruluşları, özel sektöre ait işletmeler, ilçeye bağlı köylerde bulunan Osmanlı ve Bizans dönemlerine ait tarihi kalıntılar ile turistik alanların fotoğraflarıyla birlikte bunlara ait gerekli istatistiki dökümanlar bulunmaktadır. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Hüseyin Avni Çakmakcı baaşkanlığındaki komisyon mesai saatleri dışında kurum ve kuruluşları ve köyleri gezerek gerekli fotoğraf çekimleriyle birlikte dokümanlarını da sağlayarak ilçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki bilgisayarlardan faydalanarak yapılan çalışmaları bir rapor halinde hazırlandı. Hazırlanan bu rapor 16 Haziran Pazartesi günü Erzincan Üniversitesi Senatosunda görüşülmek üzere Üniversite Rektörü Prof.Dr.Erdoğan Büyükkasap’a sunulacaktır. MYO için tahsis edilen eski hükümet konağı, kültür merkezi, halı saha ve diğer tesislerdeki tadilat çalışmaları da Çayırlı halkının katkılarıyla Kaymakamlık ve belediye işbirliğiyle sürdürülmektedir. Çalışmaların 2008/2009 eğitim öğretim sezonu başlamasından önce tamamlanarak eğitime hazır hale getirilecek”dedi.

Açılacak olan okulun ilçeye ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda büyük bir katkı sağlayacağını vurgulayan Kaymakam Akdaş,” Meslek Yüksek Okulu ilçe merkezi ve köylerindeki ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere eğitim öğretim açısından örnek teşkil edecektir. Öğrencilerimizin bir çoğu kendi ilçelerindeki MYO’nu tercih edeceklerdir. Halen yapım aşamasındaki Çayırlı Lisesi’nin 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun da hizmete girmesiyle ilçede ekonomik anlamda bir canlanma olacaktır. MYO’nun açılacak olan bölümleri itibariyle çiftçilerimiz ve halkımız bilinçlendirilmiş olacağından tarım ver hayvancılıkta buna paralel olarak gelişecektir.”diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?