20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Çayırlı'da öğretim yılı değerlendirildi

Çayırlı ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve orta öğretim okul müdürlerinin katılımıyla düzenlenen öğretim yılı sene sonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çayırlı Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe, ilk ve orta öğretim okul müdürleri katıldı.

Toplantıda yaz sezonunda okulların korunması, taşımalı eğitimin değerlendirilmesi, okulların eksikliklerinin giderilmesi konusunda yapılabilecek ortak çalışmaların belirlenmesi, bölgede eğitim öğretimin kesintisiz ve eksiksiz sürdürülmesi için alınması gerekli tedbirlerin karara bağlanması ve eğitime ayrılan kaynakların tespitinin yapılarak bunların verimli bir şekilde kullanılmasına ait değerlendirmeler ele alındı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe, ilçe merkezi ve köylerindeki okullarda eğitim öğretim yılının sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirterek," İlçe genelinde 12 ilköğretim , 2 lisede toplam 2 bin 100 öğrenci eğitim görürken, 140 öğretmende görev yapmaktadır. İlçe merkezi ve bağlı köylerdeki eğitim öğretime açık ilköğretim okulları yapılan çalışmalarla fiziki yönden yeterli hale getirilmiştir. İlçe merkezindeki ihtiyaca cevap veremeyen Ziya Gökalp ilköğretim okulunun yıkılıp yerine 12 derslikli yeni bir okulun yaptırılıp hizmete konulmasıyla ilçede okul binası yönünden sorunu kalmayacaktır. Eğitim öğretim yılında 31 merkezden 5 okula toplam 441 öğrencinin taşındı. Taşımalı eğitimle gelen öğrencilere hergün bir öğün sıcak yemek verilmiştir. İlçeye bağlı Doğanyuva, Gelinpınarı ve Yeşilyaka köylerindeki birleştirilmiş sınıflı ilköğretim okulları öğrenci yetersizliği ve fiziki durumlarının elverişsizliği nedeniyle kapatılarak 2008/2009 eğitim öğretim yılında taşımalıya alınması planlanmıştır. İlçe merkezi ve köylerindeki ilk orta dereceli öğretim okullarında çeşitli branşlarda görev yapan 12 öğretmen arkadaşımızın il dışına tayini çıkarken ilçe ise zorunlu hizmet yapmak üzere 4 öğretmenin ataması yapılmıştır. İlçe Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilk ve orta öğretim kurumlarında açılan ÖSS ve OKS kurslarında büyük başarılar elde edilmiştir. Bu kurslara bin 250 öğrenci katılırken 42 öğretmende görev almıştır. Sonuç olarak şunu söylemek gerekir bir bütün olarak düşündüğümüzde iyi bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık"diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 11:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?