19
Mayıs
2024
Pazar
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Çevreyi kirletenlere ceza yağdı

Çayırlı İlçesi Hıfzıssıhha Kurulu'nca çevre ve insan sağlığını tehdit eden hayvansal ve evsel atıkların çevreye gelişi güzel atılmasını önlemek amacıyla alınan kararlar kapsamında, çevreyi kirleten 32 kişiye 3 bin 488 YTL para cezası kesildi. 

Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş yaptığı açıklamada, Mart ayında başlatılan çevre denetimlerinin ilçe merkezi ve bağlı köylerde devam ettirildiğini belirtti. 

Kaymakam Akdaş ," İlçemiz Mahalli Çevre Kurulu her yıl tıbbi, katı, evsel ve hayvansal atıklar ve bertarafıyle ilgili toplanarak bir dizi kararlar almaktadır. Bu bağlamda söz konusu atıkların çevreye gelişi güzel atılmasını önlemek maksadıyla ilçe hıfzıssıhha kararları çıkartılmış olup bu karara uymadıkları tesbit edilen 32 vatandaşımızın herbirine 109'ar YTL olmak üzere toplam 3 bin 488 YTL para cezası uygulanmıştır. Kurulun almış olduğu karar gereği hayvansal atıkların ve gübrelerin uygunsuz bir şekilde depolanması yasaklanmıştır. Evsel ve hayvansal atıklarla gübreleri depolamak isteyenler gübre çukuru açarak veya gübre biriktirdiği yerin etrafını istinat duvarı ile çevirmeleri, düzenli olarak bunları taşımaları gerekmektedir. İlçemiz Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, kurul kararlarına uymayanlar hakkında "Kabahatlar Kanununun 32.maddesi hükmüne göre yasal işlem yapılmaktadır. Biz vatandaşı cezalandırmak hevesinde değiliz. Onlardan talebimiz çevre ve insan sağlığı konusunda duyarlı olmaları, yaşamakta olduıkları alan içerisinde gerekli hijyen kurallarına uymaları gerekiyor. Alınan karar ve uygulanan yaptırımların tamamı çevre ve halkın sağlığı içindir. Bu uygulamanın çevre ve halk sağlığına önemli katkıları olmaktadır. Denetimlerimiz bundan böyle sıklaştırılmış olarak devam etmektedir. Vatandaşlarımızın alınan bu kararlara riayet etmeleri kendi sağlıkları için şarttır. Dolayısıyla buna da uymaları lazım. Öte yandan tıbbi atıkların kontrolü ile ilgili belediyemiz ve sağlık kuruluşlarımızın denetimleri de ağırlıklı olarak devam etmektedir." dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 14:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih saygın IP: 85.104.166.xxx Tarih : 22.04.2007 22:50:34
sayın çayırlı kaymakamı ABDULLAH AKTAŞ bey öncelikle çayırlı için yapmış olduğunuz güzel ve başarılı çalışmalardan dolayı çok teşekür eder saygılarımı sunarım evet bu cevre düzenlemesi ve insan hayatını tehdit eden bu çalımazı gercektende destekliyor ama umarım başarırsınız diyorum çönki bizim insanımı kendi sağlığını düşünmüyoki başkalarınkinide düşünsün bende bu hayvansal vede evsel atıklar mağdurlarından biriyim.size allah sabır versin ama sizinde başaramayacağınız bir şeyin olmadına inanayorom sizi çalışmalarımızı yakından takip ediyor vede görüyoruz başarılarınız devamı diler çayırlıyı seven herkesi bu proje katkıda bulnmasın istiyor temiz bi toplum temiz bi çevre demektir diyom saygılarımla fatih saygın