20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Foseptik sorunu bir türlü çözülemedi

Çayırlı’ya 27 kilometre uzaklıkta 60 haneli Başköy Köyü’nün muhtarı Haydar Can, köylerinin en büyük sorunlarının yol ve kanalizasyon olduğunu söyledi.

Problemlerine çözüm bulabilmek için çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten muhtar Haydar Can, "Köyde kanalizasyon altyapısı olmadığından kendi imkanlarımızla açtığımız foseptik kuyularını kullanıyoruz.

Yaklaşık 6 ay gibi kısa bir sürede dolan bu kuyular insan ve çevre sağlığı açısından büyük tehlike oluşturuyor. Kanalizasyon şebekesinin yapımı için geçtiğimiz yıl Çayırlı Kaymakamlığı’na müracaat ettik. Bize, köyde arıtma tesisi olmadığı için isteğimizin yerine getirilemeyeceği belirtildi. Sözü edilen arıtma tesisinin kurulması için de köy halkının yeterli maddi gücü olmadığını kendilerine iletmemize rağmen, girişimlerimizden şu ana kadar bir sonuç alamadık" dedi.

Başköy’ün yanı sıra Balıklı, Sarıgüney, Yaylakent, Verimli, Yazıkaya, Yeşilyurt, Cennetpınar, Boybeyi, Büyükgelengeç, Küçükgelengeç, Eşme Pınar, Doğan Yuva, Hastarla, Esendoruk, Çilhoroz, Turna Çayırı ve Karataş köylerini ilçeye bağlayan karayolları bünyesindeki 50 kilometrelik yolun bakımsızlıktan adeta köstebek yuvasına döndüğünü anlatan muhtar Can, "Köyümüzün arazisi içinde BOTAŞ’a ait petrol pompa istasyonu inşaatını ve petrol boru hattı işini yürüten şirketlere ait ağır tonajlı araçlar, yol güzergahındaki ekili alanlarda verdiği zararlar yöre halkını mağdur ediyor. Zaten stabilize olan yol, bugünkü görünümüyle tam anlamıyla kullanılmaz durumdadır. İnşaat firmasının köyümüze ait meralarda yaptığı kazı çalışmaları sonucu hayvancılıkta da ağır bir darbe yedik. Yine bu firmanın inşa ettiği pompa istasyonu arıtma tesisinde biriken atık sular, sızma yaptığından köy arazisine akıyor. Bu da insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 12:49:25
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 16:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?