19
Mayıs
2024
Pazar
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Genç kız, 10 yıl aradan sonra eğitime başladı

Erzincan’ın Çayırlı İlçesi’ne bağlı Başköy Köyü’nde yaşayan genç kız, ilkokulu bitirdikten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle ara verdiği öğrenimine 10 yıl sonra tekrar devam edecek olmasının mutluluğunu yaşıyor.

Bayram ailesinin 4 çocuğundan biri olan İpek (20), okumak için çok istekli olmasına rağmen kendisine yardım elini uzatacak biri olmadığından bu isteğine uzun yıllar ulaşamadı. Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı Projesi kapsamında, boru hattının geçtiği güzergahlarda eğitime destek faaliyetlerinde bulunan Par Danışmanlık görevlilerinin Başköy Köyü’nü ziyaretinde okuma arzusunu dile getiren İpek Bayram’ın bu isteği karşılıksız kalmadı.

Yarım kalan öğrenimine devam etmek isteyen İpek’in bütün masraflarının kendileri tarafından karşılanacağını ifade eden yetkililer, genç kızın kaydını Açık İlköğretim Okulu 6. sınıfa yaptırdı.

Eğitime destek faaliyetleri hakkında bilgi veren Par Danışmanlık Erzincan Ofisi Eğitmeni Mine Can Yüksel, kız çocuklarının eğitimlerini sürdürebilmelerinin önemine değinerek, "Biz bütün imkanlarımızla onların yanındayız. Bugüne kadar destek uygulaması yaptığımız Erzincan ve Gümüşhane illerine bağlı 25 köyde toplam 32 kız çocuğunun, Açık İlköğretim ve Açık Lise’ye kayıtları yapılarak öğrenime başlamaları sağlandı. Biz, kız-erkek ayrımı yapılmadan bütün çocuklarımızın okula gönderilmesini istiyoruz. Onların bu ülkenin geleceği ve anne-babaları olduğunu unutmayalım. Eğitimsiz kalmış her evladımız, ülkemiz için bir kayıptır" diye konuştu.
10 yıl aradan sonra öğrenimine devam edecek olmanın mutluluğunu yaşayan İpek Bayram ise, kendisine destek veren yetkililere teşekkür ederek, "Şimdi tek hedefim okuyup eğitimli biri olarak ülkeme hizmet etmektir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2004 Cuma 16:58:09
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 15:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hhd IP: 85.235.91.xxx Tarih : 3.01.2008 09:09:46

Sn. Yüksel tebrikler. Bu projelerin artarak devam etmesi, insanlık adına yapılan en güzel yatırım. Başarılarınızın devamını dilerim.