20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Gençlik kupası sonuçlandı

Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıklarınca imzalanan protokol gereği Türkiye genelindeki ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik olarak başlatılan 'Sigarasız Bir Yaşam Kampanyası' kapsamında Erzincan'ın Çayırlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen Gençlik Kupası Halı Saha Futbol Turnuvası tamamlandı.

Çayırlı Kaymakamlığı halı saha tesislerinde 12 takımın katılımıyla iki grup halinde oynanan ve 7 gün süren maçlar sonunda Çayırlı Lisesi şampiyonluk ipini göğüsledi, Sağlık Meslek Lisesi de ikinci oldu. Dereceye giren okullara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen törenle kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe, bu turnuvanın düzenlenmesindeki amacın gençleri sigarasız sağlıklı bir yaşama teşvik etmek olduğunu belirtti. Tekçe;" Gençlerimize sporun sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu aşılamalıyız. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ülke genelinde başlatılan 'Sigarasız ve Sağlıklı Bir Yaşam' kampanyasına ilk ve orta dereceli okullarda yapılacak sosyal, kültürel ve sportif müsabakalarla desteklenmesi planlanmıştır. Çayırlı'da ilk kez düzenlenen böyle bir organizasyona beklenenin üstünde ilgi gösterilmesi bizleri mutlu etmiştir. Bu tür etkinlikler sigarasız sağlıklı bir yaşam için gereklidir. İlçemizde bu organizasyonun düzenlenmesinde katkılarını esirgemeyen İlçe Kaymakamımız Abdullah Akdaş'a Belediye Başkanı Fevzi Kılıç'a ve Çayırlı Kültür ve Yardımlaşma Derneğine teşekkür ederim."dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 12:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?