16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Güvelik güçlerine ilk yardım semineri

Çayırlı ilçesi Sağlık Grup Başkanlığınca ilçedeki Emniyet Amirliği ve Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görev yapan personele yönelik olarak 'İlk Yardım' konulu seminer verildi.

Çayırlı Kaymakamlığı Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen seminere Kaymakam Abdullah Akdaş, Cumhuriyet Savcısı Gönül Özdemir, Hakim Mustafa Gökbay ,Çayırlı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Cengiz Aydemir, Sağlık Grup Başkanı Dr Ali Akkaya, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Polat, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Volkan Demirkan ile ilçe emniyet amirliği ve Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görev yapan güvenlik güçleri katıldı.

Sinevizyon gösterimi ile sunumu yapan İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr Ali Akkaya, ilk yardımın ani bir yaralanma veya rahatsızlık karşısında, vakayı ilk görenler tarafından bir hekimin müdahalesine kadar yapılması gereken işler olduğunu belirtti. Akkaya;" Hastayı sakinleştirmek, güvenliğini sağlamanın yanında, fiziki ihtiyaçlarını karşılamak da ilk yardım işinin içine girer. İlk yardımla ilgili bilgilerin kaidelerine uygun olarak yapılacak müdahale hayat kurtarıcı olacağı gibi bilgisizce yapılacak işler hastayı veya kazaya uğrayanı dahi kötü duruma düşürebilir. İlk müdahaleyi yapana, iki kişi yardım etmeli, bir diğer kişide en yakın hekime veya sağlık kuruluşuna gönderilmelidir"dedi.

Sunumda ilk yardımda öncelikli olarak alınması gereken tedbirlere de değinen Dr Akkaya," İlk önce hastanın durumu hakkında bir karara varmalı, neler yapılacağını planlamalıdır. Bundan sonra duruma göre gerekli tedbir ve yardımlardan bir veya bir kaçı uygulanabilir. İlk yapılan yardımın hastanın daha da kötüleşmesinin önüne geçmek ve şahsın solunum ve dolaşımının devam ettirilmesi amacına hizmet etmektedir.”diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 11:15:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?