31
Mayıs
2024
Cuma
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Okul öncesi eğitim çalışmaları

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü’nün Ulusal Eğitime Destek Projesi kapsamında yürüttüğü' Okul Öncesi Eğitimi Projesi' çerçevesinde Erzincan'ın Çayırlı ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçe merkezi ve bağlı köylerindeki ilköğretim okullarında görev yapan müdür ve ana sınıfları öğretmenlerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü İlhan Tekçe, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güzel ve mutlu bir gelecek hazırlanması açısından okul öncesi eğitimin büyük önem taşıdığını belirtti.

Tekçe, ilçe genelinde yapılan alan taraması sonucunda tespiti yapılan 5 yaş grubu öğrenci sayısının 148, okul öncesi eğitime devam eden öğrenci sayısı 107, kayıtlı olduğu halde devam etmeyen öğrenci sayısı 10 ve alan taraması sonucu okul öncesi eğitime kazandırılan öğrenci sayısının da 100 olduğunu söyledi. Okul öncesi eğitimde hedeflenen oranlara ulaşılmasında yerel destek ve işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Tekçe," Yaşamın ilk yılını oluşturan okul öncesi dönem, çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu ve temel alışkanlıklarını kazandığı dönemdir. Yapılan tüm çalışmalar süreç halinde izlenerek gereken yerde eksikliklerin tamamlanması ve belirlenen hedefe ulaşmaya engel sıkıntıların ortadan kaldırılması sağlanmalıdır. Kayıt yapıldığı halde okula devam etmeyen öğrenci velileriyle okulda veya evde görüşülmelidir. Bu çalışmalar sonrası kazandırılması gereken öğrenci sayısıyla kazandırılan öğrenci sayısı arasındaki fark değerlendirme için bir ölçüt kabul edilebilir"dedi.

Tekçe," Okullarda tespiti yapılarak öğrenci sayıları rapor haline getirildi. Köy okullarındaki ana sınıfların ihtiyaçlarının karşılanması için öğrencilerden toplanması gereken aidatlar, öğrenci velilerinin ödemekte güçlük çektikleri anlaşılmıştır. Aidat ödeyemediklerinden okullarında bu konuda birtakım sıkıntılar yaşanmaktadır. Öğrenci velileri aidatları mutlaka alınması yönüne gidilirse öğrencilerini okula göndermeyeceklerini ifade ediyorlar. Dolayısıyla bu ihtiyaçların giderilmesi okul idarecilerine kalmaktadır. Okullar bu kaynağı temin etmekte büyük güçlüklerle karşılaşmaktadırlar. Bu bakımdan öğrenci aidatlarının MEB tarafından karşılanarak okul öncesi eğitimin ücretsiz hale getirilmesi Okul öncesi eğitimden faydalanan öğrenci sayısını artıracağı kanaatindeyiz. 5 yaş grubu çocuk sayısının tespit edilmesi ve okul öncesi eğitim imkanlarından yararlandırılması için gerekli ortamın hazırlanması için gerekli girişimler yapılmaktadır. Okul öncesi eğitim için kermes, sergi ve gösteri gibi etkinliklerin yapılması sonucunda maddi katkı sağlanabilecektir"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 16:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?