22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Okullar yeni gibi oldu

Çayırlı ilçesinde Kaymakamlık tarafından ilçe genelinde ki okulların teknik olarak eksikliklerinin tamamlanması ve bakım onarımlarının yapılabilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sona erdi.


Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş, ilçe genelinde eğitim- öğretime açık 20 okulun fiziki olarak daha modern bir görünüme kavuşturulması için tüm imkanların seferber edildiğini belirterek," Çalışmalar kapsamında Çayırlı merkez ve bağlı köylerinde bulunan müstakil ve birleştirilmiş sınıflı ilk öğretim okullarından merkezde 29 Ekim, Balıklı köyü, Harmantepe köyü, Gelinpınar köyü, Yaylakent köyü ve Verimli köyü ilköğretim okullarının boya badanasıyla sıhhi tesisatlarının da bakım ve onarımı yapılmıştır. Bu çalışmaların mali boyutu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinden karşılanmış olup kaymakamlık KHGB aracılığıyla yaptırılmıştır. Bu çalışmalarda 25 bin YTL. harcama yapılmıştır. Böylece Çayırlı ilçe merkezi başta olmak üzere bağlı köylerde boya badana ve onarımı yapılmış eğitim öğretime hazır hale gelmemiş okulumuz kalmamıştır. Gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimine büyük önem vermekteyiz. Eğitimin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için gerekli ortamlarında sağlıklı olması gerekmektedir. Okullarımızın çevre düzenlemesi boya badana ver diğer ihtiyaçlarının karşılanarak çocuklarımızın güzel bir ortamda eğitim almasını sağladık" dedi.


441 ÖĞRENCİ TAŞINACAK


2007- 2008 eğitim öğretim yılında ilçe merkezi ve bağlı köylerde bulunan 5 taşımalı merkezi okullara 33 köyden 26 araçla 441 öğrencinin taşımasının yapılacağını vurgulayan Kaymakam Akdaş," İlçe merkezinde 29 Ekim ilköğretim okulu, köylerde ise Balıklı, Harmanatepe, Çaykent ve Verimli köyü ilköğretim okullarında taşımalı eğitim sistemi ile gelecek olan 441 öğrenciye verilecek sıcak yemek için yemekhane, mutfak tezgahları yapılırken sıcak su içinde birer adet şofben takılmıştır"diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 10:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?