22
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Pancar üreticilerine gübre dağıtımı

Çayırlı İlçesi'ndeki pancar üreticilerine gübre dağıtımına başlandı. 

Çayırlı Pancar Bölge Şefliği, 2007 yılı pancar üretim kotası 68 bin ton olan ilçedeki toplam bin 200 pancar çiftçisine, 480 ton kompoze, 411 ton üre gübresi dağıtımı yapacak. 

16 bin dekar alanda pancar üretimi yapılan Çayırlı'daki üreticilerin, atadan kalma yöntemlerle gübreleme yaptığını ifade eden Pancar Bölge Şefi Hüseyin Hilmi Kağan, bu sebeple çiftçinin üründen istediği verimi alamadığını söyledi. 

Çiftçilerin en önemli eksikliğinin toprak tahlili yaptırmamak olduğunu dile getiren Pancar Bölge Şefi Hüseyin Hilmi Kağan şunları söyledi; "Ayrıca zararlı otlarla mücadelede fazla miktarda ilaç kullanarak toprak çoraklaştırılıyor. Toprak için faydalı olan canlılar da bu şekilde yok ediliyor. Aşırı miktarda suni gübre kullanılmasına rağmen, bölgede önemli miktarda mevcut olan doğal gübrenin göz ardı edilmesi de üretimde istenilen verimin alınmamasında en büyük etkenlerden birisi. Üreticilerimiz bu konularda daha bilinçli davranırsa daha yüksek verim alma imkanı elde edeceklerdir." 

Gübre dağıtılan çiftçiler ise, pancara uygulanan kota ve fiyatın düşüklüğü sebebiyle çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, maliyet girdilerindeki artış sebebiyle mağdur olduklarını söylediler.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 12:38:42
Güncelleme :10 Nisan 2007 Salı 13:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep ergün IP: 81.215.65.xxx Tarih : 16.08.2007 15:54:17
merhabalar.yorumum baya geç oldu ama bu siteyi yeni keşfettim ve yeni okudum haberi.bişiler demedende edemicem. sayın bölge şefi güzel güzel demeç vermişte bunun için çiftçiye bişiler anlatmış mı hiç ya da denemiş mi? ben de çayırlı'lıyım her yaz giderim ve hiçbi sözde işbilirlerin çalıştığını görmedim.haa! buda bizim cahilligimizden;işbilirler üzerine alınmasın.babadan kalma yöntemler hala kullanılıyorsa bunun sorumlusu kim? bi düşünseler bence bu açıklamayı yaparken utanmalılar. okadar emek verdikleri işin boşa çıkmasını emekçileri hiç ister mi?  insana ve emeğe saygı duyan, bilimi insanların yararına kullanan(ki olması gerekende bu)ve bunun için fırsatlar bekleyen güzel beyinler gelmeli.çiftçiyi bilinçlendirme işi kime ait acaba? artık yeter bu sözde işbilirlere tahammül edenlere de en az sözde bilirler kadar kızgınım.artık hakalrımıza sahip çıkalım ve sorgulayalım lütfen.