16
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAYIRLI - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Paşayurdu Köyü yeniden kuruluyor

Çayırlı ilçesine bağlı Paşayurdu köyünde 1992 yılında yaşanan heyelan sonrası başka bir alanda başlatılan köyü yeniden kurma çalışmalarına başlanıldı.

Erzincan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Afet İşleri Şube Müdürü Jeoloji Mühendisi Kadir Çelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 1992 yılında meydana gelen heyelan sonrası Afet İşleri Genel Müdürlüğü teknik elemanlarınca heyelan bölgesinde yapılan incelemeler sonucunda köyde meydana gelmesi muhtemel heyelan nedeniyle oturulamaz raporu verilen 20 evin 2007 yılı yatırım programında köyün başka bir yere nakline karar verildiğini belirtti.

Çelik;" Çayırlı'ya 45 kilometre uzaklıkta ki Paşayurdu köyünde yapılan Jeolojik etüt raporunda belirtilen heyelan nedeniyle 20 afet aile nakledilmiş olup bunlardan 15'inin konut inşaatına başlanarak şuan itibariyle su basman seviyeleri bitirilmiştir. 3 afetzede ailenin hak sahipliği çalışmaları devam ederken, 2 afetzede de kanuni süre içerisinde borçlanmalarını yapmadığından hak sahiplikleri iptal edilmiştir. 15 bin metrekarelik bir alanda kuruluş çalışmaları devam eden konutların herbiri 76 metrekare olup konutlar 'Evini Yapana Yardım Metoduyla' yapılmaktadır. 17 afet konutunun 2008 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. 2 yıl sonra ödenmeye başlayacak olan köylüye 20 yıl vadeli geri ödeme imkanı tanındı.Söz konusu konutlar yapım ve kalite bakımından şehirdeki konutlardan hiçbir eksiği bulunmayacak."dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 14:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?