20
Mayıs
2024
Pazertesi
İLİÇ - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

720 öğrenci ağırlanacak

Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 15-20 Temmuz tarihleri arasında Muğla ilinden gelecek olan 720 öğrenci ile 80 idareci ve öğretmeni ağırlanacak. Bu konuda yapılan hazırlık çalışmaları düzenlenen komisyon toplantısında gözden geçirildi. 

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek başkanlığında düzenlenen toplantıya Şube Müdürü Zeki Dumlupınar, ilçe milli eğitim müdürleri katıldı. 

Toplantıda Muğla ilinden gelecek olan 720 öğrenci, 80 idareci ve öğretmen olmak üzere toplam 800 kişilik kafilenin Erzincan merkez ve ilçelerine yapacakları gezi esnasında ziyaret edecekleri doğal güzellikler, tarihi turistik yerlerle ilgili olarak bilgi alış verişinde bulunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Sami Zeybek, Gönül Köprüsü Projesi çerçevesinde 3-13 Haziran tarihleri arasında 3 grup halinde toplam bin 92 öğrencinin Kastamonu iline geziye gittiğini belirterek," Muğla ilinden gelecek olan öğrenciler Tercan ilçesindeki Selçuklular dönemine ait Mamahatun Külliyesi ve Kervansaray, tarihi Endüstri Meslek lisesi binası, Tercan Baraj Gölü, Mercan beldesindeki Kütür Köprüsü, Üçpınar köyü Vank Kilisesi , Çadırkaya beldesindeki Urartulular dönemine ait tarihi taş kale,Kemah ilçesinde tarihi Kemah Kalesi, ilçe merkezindeki Gülabibey cami, Sultan Melik Külliyesi ve türbesi, Tugay Hatun türbesi, Soğuk Sular, Refahiye ilçesinde Dumanlı ormanları, Yıldırım Akbulut Kayak tesisi, Kova köyü mesire alanı, Üzümlü ilçesinde Altıntepe, dere boyu mesire alanı, Bayırbağ beldesi Pahnik Mesire alanı, il merkezinde ise şehir merkezi, çarşılar, Çağlayan(Girlevik Şelalsi)Atatürk kent Ormanı, Ekşi su mesire alanı ve Beytahtı mesire alanı gezilecek.Müsait olunduğu takdirde Kemaliye, İliç, Çayırlı ve Otlukbeli ilçelerine de gezi düzenlenecek. Gönül Köğrüsü Projesi Erzincan'ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin tanıtımı açısından çok faydalı olacağına inanıyorum"dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 13:49:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?