23
Mayıs
2024
Perşembe
İLİÇ - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Dar gelirlilere 300 kovan dağıtıldı

İliç'te Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamında 15 dar gelirli aileye 20’şer kovan olmak üzere toplam 300 adet arı kovanı dağıtıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren İliç Kaymakamı Selami Kapankaya, kaymakamlığın İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirdiği projenin 4 yıl süreli, maliyetinin ise 55 milyon 488 bin YTL olduğunu söyledi.

Kaymakam Kapankaya, "Kovan verilenler, özellikle arıcılığı bilen ve yanlarında yardımcı olabilecek kimsesi olanlardan seçilmişlerdir. Yükleyici firmayla yapılan anlaşma çerçevesinde 3 gün süreyle seminer verilmiştir. Dağıtımı yapılan arılar yöreye uyumlu Kafkas ırkıdır. 2005 yılı için öngörülen bal hasadı 400-450 kilogram süzme baldır. Bu projeyle ilçemiz doğal, katkısız çiçek balının üretildiği mekanlardan biri olacaktır" dedi.

Proje kapsamında İliç ve köylerinde bal üretim ve tüketimini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Kapankaya, "Proje, yörede yaygın olan göçün önlenmesine de katkıda bulunacaktır. Yüksek maliyetli olmaması ve yatırımların kısa sürede geriye dönmesi bu projenin avantajıdır. Üretilen bal, polen ve arı sütünün iyi kalite ve tercih edilen doğal yayla çiçeğinden sağlanması nedeniyle üreticiyi ekonomik açıdan rahatlatacak, ileride üreticilerimizin ana gelir kaynağı durumuna gelecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 13:33:56
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 17:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?