20
Mayıs
2024
Pazertesi
İLİÇ - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Devlet hastanesine ek bina

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında ilçelerdeki sağlık ocaklarıyla Devlet Hastanelerinin bileştirilerek İlçe Entegre Hastanesi şekline dönüştürülmesi amacıyla başlatıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında ilçelerdeki sağlık ocaklarıyla Devlet Hastanelerinin bileştirilerek 'İlçe Entegre Hastanesi' şekline dönüştürülmesi amacıyla başlatıldı. 

Proje dahilindeki Erzincan'ın İli ve Kemaliye ilçelerindeki Devlet Hastanelerine ek bina, Tercan ilçesine de yeni bir hastane yapılacak. Erzincan İl sağlık Müdürü Dr Mesut Turan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın Ocak 2008'de başlattığı ilçe sağlık ocaklarının devlet hastaneleriyle birleştirilerek , 'İlçe Entegre Hastanesi' şekline dönüştürülmesi projesi çerçevesinde İliç ve Kemaliye ilçelerinde belediye binasında hizmet veren sağlık ocaklarının devlet hastaneleriyle birleştirilmesi sonucu bu ilçelerimizdeki hastanelerimizin hizmet binalarının yetersiz kaldığını belirterek," Bu konuda İliç ve Kemaliye Devlet hastanelerine ek bina yapımı gündeme gelmiştir. Ek bina yapımıyla ilgili projeler hazırlanarak Bayındırlık İl Müdürlüğüne gönderildi. Bayındırlık İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca yürütülen etüt ve keşif çalışmalarının tamamlanmasıyla Nisan 2009 tarihinde ek bina inşaatına başlanılacak" dedi. 

TERCAN'A 50 YATAKLI YENİ BİR HASTANE YAPILACAK
1996 yılından beri bölge insanına sağlık hizmeti veren Devlet Hastanesinin yer sıkıntısı nedeniyle uzun zamandır gündemde bulunan 50 yataklı yeni bir hastane yapımı için başlatılan çalışmaların devam ettiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Turan," 42 yıl önce dönemin imkanlarıyla yapılan hastanede bugüne kadar kısmi tamirat, tadilat ve yenileme çalışmaları yapılmasına rağmen bu yeterli olmadı. Hastanenin hizmet verdiği nüfus ve E80 Karayolu üzerinde kurulması sebebiyle yaşanan birçok trafik kazasında ilk müdahale birimi özelliğindedir. 16 dönümlük bir alanda kurulması planlanan 50 yataklı yeni hastane için gerekli olan yer sorunu çözümlenirken zemin etüdü, sismik raporları düzenlendi. Hastane bünyesinde çocuk, acil, aile hekimliği, diş polikliniği, röntgen, tahlil laboratuarı, 112 acil Servis ve diyaliz ünitesi bulunacak. Ayrıca hastane bahçesinde 2 adette lojman yapılacak. Yaklaşık 2 milyon 500 bin YTL'ye mal olacak yeni hastane binası inşaatına 2009 yılında başlanılacak" diye konuştu.

Habercan
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?