20
Mayıs
2024
Pazertesi
İLİÇ - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

İliç içme suyuna kavuştu haberi

İhalesi İller Bankasınca 3.750.000 YTL yapılarak Nisan 2007 ayında yapımına başlanan ve 22 km mesafeden ilçemize gelecek olan içme suyu ishale hattının yol, altyapı, ishale hattı ile iki adet yeni deposu tamamlandı.

İlçeye gelecek olan suyun 3/1 i hatta verilirken yaz aylarında ilçe halkının yıllardır çektiği su sıkıntısı sona erdi.

İlkbahar ve yaz aylarında da şehir şebeke hatlarının komple yenilenmesiyle modern ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak olan ilçe halkı ve bu hizmetin getirilmesinde büyük mesai ve çaba sarfeden Beyediye Başkanı A.Ramazan BURAN çok sevinçliydi.

Suyun depolara verilmesi sırasında bir tören düzenlenerek kurban kesilirken birer konuşma yapan İlçemiz Kaymakamı Yakup GÜNEY ve Beyediye Başkanı A.Ramazan BURAN tüm ilçe halkına hayırlı olması temennilerini sulunurken, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular.

Belediye Başkanı A.Ramazan BURAN şehir şebeke hatlarının yenilenmesiyle sonbahar aylarında eğlence ve törenlerle büyük bir açılış yapılacağını da belirtti.

Yıllardır başka kaynak olmadığı için 200 - 300 kolu basili oranıyla su içme mecburiyetinde olup, yaz geldiğinde hastanelere taşınmaktan kurtulan ilçe halkı en öncelikli meselelerinin çözülmesinden çok mutlu oldu.

iliç kaymakamlığı
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 13:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?