15
Mayıs
2024
Çarşamba
İLİÇ - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

İliç'in gururu destek bekliyor

Sağlık Bakanlığı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) işbirliğiyle ülke çapında ilköğretim ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında ilköğretim okulları kategorisinde Türkiye birincisi olan Erzincan'ın İliç ilçesi 23 Nisan İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi sağır ve dilsiz Emrah Doğan başarılarının devamı için yardım bekliyor.

İliç 23 Nisan İlköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi küçük ressam Emrah Doğan, özürlü olmasına rağmen kazandığı başarıyla İliç'in gururu oldu ve insanın azmettikten sonra özürlü de olsa aşamayacağı hiçbir engelin olmayacağını gösterdi. Minik ressam Emrah Doğan, Sağlık Bakanlığı ve ATO'nun ortaklaşa düzenlemiş olduğu resim yarışmasında birinci olduktan sonra resim yaparak sanatını geliştirmek, resim hakkında dünya bilgilerine sahip olmak, gelecekte Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin resim bölümlerine girebilmek için hayırseverlerin yardım elini uzatmasını istiyor.

İLİÇ'İN YAŞAMINI RESİMLEYİP SERGİ AÇMAK İSTİYOR

628 öğrencinin eğitim gördüğü İliç'in tek ilköğretim okulu olan 23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Yıldırım, sağır ve dilsiz olmasına rağmen Emrah'ın gerçekten büyük bir yetenek olduğunu vurguladı. Yıldırım, "Öğrencimiz ne duyabiliyor, ne de konuşabiliyor. Okulumuzda eğitimine devam etmekte, öğretmenlerinin dudaklarını okumakta. Haftada 2 gün de Erzincan'da Rehabilitasyon Merkezi'ne gitmekte.Türkiye çapında ilçemizi ve okulumuzu temsil ederek birinci olup Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'den hem para hem de ödül alması kendisi kadar bizleri ve İliç halkını da mutlu etmiştir" diye konuştu.

Sınıf öğretmeni Bayram Bozkurt ise açıklamasında, Emrah Doğan'ın başarısıyla herkese örnek olduğunu ifade ederek, "Onun resim yeteneğini keşfettik. Kendisi çok zeki ve başarılı bir öğrencimiz. Eğer buna gerekli imkan sağlanırsa ileride Van Gogh, Leonardo da Vinci, İbrahim Çallı gibi ünlü bir ressam olacağı inancındayız" şeklinde konuştu. Okulda arkadaşları tarafından çok sevilen Emrah Doğan'ın esnaflık yapan babası Celal Doğan da, oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Böyle genç yeteneklerin mutlaka değerlendirilerek onların saklı yeteneklerinin gün ışığına çıkarılmasına yardımcı olunmalıdır. Emrah'ı çok istediği Güzel Sanatlar Lisesi'ne gönderebilmek için herkesin yardımcı olmasını istiyorum" dedi.

Emrah Doğan ise yazdığı notlarında, ''Bana kalem, boya, fırça gibi destekler verin İliç'in yaşamını resimleyip bir sergi açayım" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 14:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuğçe esra öntürk IP: 88.232.199.xxx Tarih : 13.12.2008 19:51:24

23 nisan ilköğretim okulunda benim 6. sınıf öğretmenim var adı serap candan çok iyi bir matematik öğretmeni