20
Mayıs
2024
Pazertesi
OTLUKBELİ - ERZİNCAN

'Gönül Köprüsü' gönülleri fethetti

'Gönül Köprüsü' Projesi kapsamında Erzincan'a gelen öğrenci kafilesi il merkezi ve ilçelerini gezdiler.

Proje kapsamında Muğla'nın merkez ve ilçelerindeki lise, ilk ve orta öğretim okullarından Erzincan'a getirilen 720 öğrenci rehber öğretmenler gözetiminde Tercan ilçesindeki Selçuklular dönemine ait Mamahatun Külliyesi ve Kervansaray, Kütür Köprüsü, Tercan Baraj gölü , Üzümlü ilçesinde Üzüm bağları, Bayırbağ Pahnik mesire alanı, Çermik mesire alanı, Urartulular dönemine ait Altıntepe harabeleri, Refahiye ilçesinde Dumanlu ormanlıkları ve yaylaları, Kova köyü mesire alanı, Kemah ilçesinde Kemah Kalesi, Sultan Melik külliyesi ve türbesi, Tugay Hatun Türbesi, tarihi Gülabibey cami, soğuk sular mesire alanı, İliç ilçesinde Çöpler altın madeni, saatli çeşme, Kemaliye ilçesinde karanlık kanyonlar, taşyolu, Kadı Gölü, tarihi elektrik santralı, Başbağlar köprüsü, Çayırlı ilçesinde Başköy Osmanlı dönemine ait tarihi mezarlıklar Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı istasyonu, Cennet Pınar köyündeki 1400 yıllık tarihi cami, Otlukbeli ilçesinde Otlukbeli Meydan savaşının yapıldığı alan, Acı Göl(Krater Gölü), Erzincan merkezde ise EKşi Su mesire alanı, Girlevik şelalesi, Beytahtı mesire alanı, Atatürk Kent ormanını gezdiler.

Erzincan Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Dumlupınar; " İlimize gelen öğrenci kafilelerinin başında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen yetkili kişiler bulunmuşlardır. İl merkezi ve ilçelerine düzenlenen geziler program dahilinde gerçekleştirilmiştir.Misafir öğrenciler gezilerinin son iki gününde önceden belirlenen Erzincanlı mihmandar ailelerle hoşca vakit geçirmelerinin yanısıra inanılmaz dostluklar elde ettiler. Türkiye'de ilk kez uygulanan en büyük projelerden olan 'Gönül Köprüsü' projesi hedefine ulaşmış ve gençlerin gönüllerini feth etmiştir."dedi.

Misafir öğrenciler de yaptıkları ortak açıklamada, kitaplarda okudukları, televizyonlarda gördükleri Erzincan'a hayran kaldıklarını ifade ederek," Arkadaşlarımıza anlatacak çok şeylerimiz var. Muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olduğu kadar insanları da çok cana yakın ve misafirperverler. Erzincan'ı hiç unutmayacağız. Herzaman anılarımızda yaşayacak. Erzincanlı arkadaşlarımıza ve ailelerine teşekkür ediyoruz."diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 10:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?