20
Mayıs
2024
Pazertesi
OTLUKBELİ - ERZİNCAN

Şenliklerde yangın paniği

Otlukbeli İlçesi’ne 5 kilometre mesafede bulunan ve Fatih Sultan Mehmet’in Otlukbeli Savaşı’nda otağının bulunduğu alanda düzenlenen şenlikte, alana yaklaşık 150 metre mesafedeki bir tarlada yangın çıktı.

Şenliğe katılmak için Otlukbeli’nden gelen Nurhugül Sağlam isimli vatandaşın yemek pişirmek için yaktığı ocaktan sıçrayan alevler, kısa sürede tarlayı sardı. Yangın piknik alanındaki vatandaşlar tarafından söndürüldü. Olay yerine giden jandarma ekipleri, vatandaşları daha uygun bir yerde piknik yapmaları konusunda uyarırken, şenlik görevlileri de yaptıkları anonsla uyarılarda bulundu.

Yangının söndürülmesinin ardından devam eden şenliğe Bayburt Valisi Musa Küçükkurt’un yanı sıra, Erzincan Vali Vekili Mithat Orhan, AKP Erzincan milletvekilleri Tevhit Karakaya ve Talip Kaban, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Otlukbeli Belediye Başkanı Enver Şahin, iki oğuz boyunun 531 yıl önce yaptığı savaştan çok önemli dersler alınması gerektiğini belirterek, "İnşallah o günden bugüne sağlanan Türk birliği ilelebet, yeni açılım ve birleşimlerle, yeniden dünyada söz sahibi olarak ayakta kalmaya devam eder" dedi. Şenlikte Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi büyük beğeniyle izlendi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 13:03:57
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 12:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Filiz TOPUZ IP: 193.140.1.xxx Tarih : 2.09.2005 13:13:15
Şenlikler yapılırken daha iyi organize edilebilir ve o insanlar saatlerce güneşin aldında bekletilmemeli lütfen bunun için çözüm üretin ayrıca olabiklecek kazalara karşı görevlilerinde şenlikte yer almasını önemle rica ederim. YURDUM İNSANININ DİKKATİNE