23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK
Belediye Sayfaları

Bulaşıcı hastalığa rastlanmadı

Erzincan'ın Refahiye İlçesi'nde Tarım Müdürlüğü'nce ilçe genelinde Şap ve Brucella hastalığına karşı büyük ve küçükbaş hayvanların aşılanmaya devam edildiği bildirildi.

Refahiye Tarım Müdürü Kemal Çevik, hayvansal ürünlerden insanlara kolayca geçebilen bir hastalık olan Brucella'ya karşı koruyucu aşılama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Çevik, "İlçe Tarım Müdürlüğü'müzün her yıl hazırladığı aşılama programında Şap ve Brucella aşıları yer almaktadır.

Şap aşılamasında 2004 yılı ilkbahar döneminde 9 bin, sonbahar döneminde ise 10 bin adet olmak üzere toplam 19 bin adet büyükbaş ve küçükbaş hayvan aşılandı. Brucella aşılamasında da bin 400 adet Genç (Rev1), 272 adet de Genç (Rev19) aşılaması yapılmıştır. 2005 yılı ilkbahar döneminde sürdürülen çalışmalarda da 9 bin 500 adet hayvan aşılanmış olup sonbahar döneminde de 12 bin hayvanın aşılanması hedeflenmektedir.

Yapılan aşılama çalışmasıyla bölgemizde Şap ve Brucella hastalığı tamamen kontrol altına alınmıştır. Düzenli olarak yapılan aşılama çalışmaları sonucunda bölgemiz genelinde 5 yıldır hiçbir bulaşıcı hastalığa rastlanmamıştır. Bu konuda çiftçilerimizin yoğun istekleri doğrultusunda, personelimizin özverili çalışmasıyla başarıya ulaşılmıştır" dedi.

Müdür Çevik, ilçe ve köylerinde büyükbaş hayvanları küpeleme çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, "Çalışmalarda bugüne kadar 15 bin büyükbaş hayvan küpelendi. Bu çalışmadaki amaç ise ülkemize kaçak hayvan girişinin engellenmesi ve büyükbaş hayvanların kayıt altına alınmasını sağlamaktır. Bu çalışmamız rutin olarak devam etmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 11:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?