5
Mayıs
2024
Pazar
REFAHİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

İbrahim Çeçen


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin bu sene ilk defa Cumhuriyet tarihinde en büyük bütçeye sahip olduğunu belirterek, eğitimin çağdaş seviyeye ulaşması için daha modern yapılacağını söyledi

Bakan Çelik, Erzincan’ın Refahiye İlçesi’nde hayırsever işadamı İbrahim Çeçen’in eşi Nezahat Çeçen adına yaptırdığı ilköğretim okulunun açılışını yaptı. Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yapan Bakan Çelik, Eğitime yüzde yüz destek kampanyasına işadamlarından destek beklediklerini ifade etti.

Bakan Çelik, "Bizler 1842 sayılı yasayı çıkararak, okul yaptırmak isteyen hayırsever işadamlarının vergi matrahından yararlanmalarını sağladık. Sabah kahvaltısını Marsilya’da, öğle yemeğini Paris’te yiyen bir çok işadamımız var. Onlardan eğitime katkı bekliyoruz. Diyeceksiniz, ’Devletimiz bu kadar aciz durumda mı?’ Hayır, devletin asli fonksiyonlarından birisi eğitimdir. Eğitime gerekli parayı devlet ayırsın. İlk defa Cumhuriyet tarihinde 54. Hükümet döneminde, yani bizim hükümetimiz döneminde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi en büyük bakanlık bütçesine sahip oldu. Milli Savunma Bakanlığı’nın 12 katrilyonluk bütçesini 2 katrilyon geçtik. Aşağı yukarı 9 milyar dolar gibi bir para bu. Fakat 20 milyon öğrencimiz, 1 milyon Milli Eğitim Bakanlığı personeli var. Her yıl 1 milyon 300 bin öğrenci eğitime başlıyor. Artık eğitim eskisi kadar ucuz değil. Kara tahta, tebeşir ve öğretmenle bitmiyor. Eğitimde çok ciddi alt yapı var. Dolayısıyla artık internet, tepegöz, laboratuarlar lazım. Bunlar da pahalı işler. Biz gerçek anlamda eğitim yapacaksak, herkes de üzerine düşeni yapmalı" dedi. 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar