19
Mayıs
2024
Pazar
TERCAN - ERZİNCAN

Acılı babanın feryadı: Yavrumu kurtarın

Tercan İlçesi’nde kalp hastası oğlunu maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi ettiremeyen acılı baba, hayırsever vatandaşların uzatacağı yardım elini bekliyor.

Yaylım Köyü’nde çiftçilik yapan 4 çocuk babası İbrahim Doğan, 5 yaşındaki oğlu Ayvaz’ın kalbinin doğuştan delik olduğunu ifade ederek, maddi imkansızlıklar yüzünden gerekli tedaviyi yaptıramadıklarını söyledi.

Baba İbrahim Doğan, bir süre önce rahatsızlanan oğlunu Erzurum Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji servisine götürdüklerini ve burada yapılan muayenesinde kalbinin iki yerden delik olduğunun belirlendiğini dile getirdi.

Doktorların, çocuğun sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat olması gerektiğini ancak bu ameliyatın Erzurum’da yapılmasının risk taşıdığını söylediklerini ifade eden İbrahim Doğan, "Erzurum’daki doktorlar, oğlumun en kısa zamanda Ankara Çocuk Hastanesi’ne sevk edilmesinin daha uygun olacağını belirttiler. Ama maddi imkansızlıklar yüzünden çocuğumu Ankara’ya götüremiyorum. Kaymakamlığımız tarafından Erzurum’a gidiş geliş yol masraflarımızla ilaç bedeli olarak 200 milyon lira yardım edildi. Yavrumun acı çekmesini istemiyorum. Çocuğumun tedavisi için hayırseverlerin yardımlarını bekliyorum" dedi.

Tercan-İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 10:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?