27
Mayıs
2024
Pazertesi
TERCAN - ERZİNCAN

Belediye personelinden kan bağışı

Tercan İlçesi'ne bağlı Mercan Beldesi'nde belediye personeli ve vatandaşlar, Kızılay'ın düzenlediği kampanyaya katılarak kan bağışında bulundu. 

Cevher Dudayev Parkı'nda kurulan kan alma standında vatandaşlar ve belediye çalışanlarıyla birlikte kan veren Mercan Belediye Başkanı Osman Şeker, bir insanlık görevini yerine getirdiklerini söyledi. Sürdürülen kampanya konusunda bilgi veren Erzincan Kan İstasyonu Doktoru Yücel Demirci ise, kan bağışının en önemli sosyal görev olduğunu belirterek, "Nisan ayında faaliyete başlayan Erzincan Kan İstasyonu'nda bugüne kadar düzenlenen kampanyalarda bin 400 ünite kan alımı gerçekleştirilmiştir. Alınan bu kanlar ihtiyacı olan hastalara aracısız olarak Kızılay personeli tarafından hiçbir ücret talep edilmeden ulaştırılmaktadır. Yaz aylarında tüm Türkiye'de kan stoklarında azalma görülmektedir. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, özellikle yaz aylarında ve Ramazan ayında kan verme konusunda duyarlı olmalarıdır" dedi. 

Kan bağışının başka insanların hayatını kurtardığı gibi kan verenlere de büyük faydaları olduğunu vurgulayan Dr. Demirci, "Kan yapılamayan tek ilaçtır. Yalnızca hastalar değil, sağlıklı her insanda her an kana ihtiyaç duyabilir. Kan bağışı en önemli sosyal görevdir. Bu görevi ancak bizler yerine getirebiliriz. Kan bağışı yapan insanda kilo kaybı olmaz, şişmanlığa yol açmaz, tansiyonu aşırı düşürmez, kansızlık ve alışkanlık yapmaz, hastalık bulaşıcısı olmaz. Çünkü kan alma materyalleri tamamen steril ve tek kullanımlıdır. Sürekli ve düzenli kan bağışı yapanlar 10 bağışta bronz madalya, 25 bağışta gümüş madalya, 35 bağışta altın madalya ve 40 bağışta da plaketle taltif edilir. Verilen her kanın bir hayat kurtardığını unutmayalım" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 10:38:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?