17
Mayıs
2024
Cuma
TERCAN - ERZİNCAN

Eğitime gurbetçi desteği

Altınbaşak Beldesi’nde, eğitimin kalitesinin yükseltilmesi amacıyla başlatılan kampanyaya yurtdışında yaşayan Erzincanlılar büyük ilgi gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Altınbaşak İlköğretim Okulu Müdürü Ali Tuncay, okulda çağın gereği olan görsel eğitim araçlarının kullanılması kararı aldıklarını belirterek, "Bu karar çerçevesinde ihtiyacımız olan malzemelerin temini için Okul Koruma Derneği tarafından kampanya düzenledik. Kampanyaya hem yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlarımız hem de beldemizdeki ekonomik durumu iyi olan vatandaşlarımız büyük destek verdi. Onların bağışlarıyla okulumuzun her sınıfına birer adet televizyon, VCD ve eğitim seti alınarak yeni eğitim-öğretim döneminde öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunuldu. Görsel eğitim, öğrencilerimizin başarısını olumlu yönde etkileyecektir" dedi.

Kampanya kapsamında okula tam donanımlı fen laboratuarı da kurulduğunu ifade eden Okul Müdürü Tuncay, "Okulumuza bağışta bulunanları, okul içerisinde ’şükran panosu’ oluşturarak, bir nebze olun onure etmeye çalıştık. Ayrıca televizyon, VCD ve eğitim seti bağışlayanların isimlerini de sınıf kapılarına astık. Bu uygulama, diğer veliler için de örnek ve teşvik olmuştur. Belde halkımızın okula bakış açısı değişmiştir" diye konuştu.

erzincan
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 10:19:56
Güncelleme :5 Kasım 2004 Cuma 10:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?