23
Mayıs
2024
Perşembe
TERCAN - ERZİNCAN

Erzincan Tercan'da, 'ilk Toplu Sözleşme' sevinci

Erzincan’ın Tercan İlçesi’nde, belediyenin kurulduğu 1923 yılından bu yana ilk kez işçiler bir sendika tarafından temsil edilerek toplu sözleşme imzalandı.

Belediye başkanlığında düzenlenen ve 52 işçiyi kapsayan imza töreninde Belediye Başkanı İlhan Gülırmak’ın yanısıra, Belediye-İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Hasan İşcan ve Başkan Yardımcısı Harun Sarıtaş ile Belediye-İş Tercan Temsilcisi Metin Şit hazır bulundu.

Törende konuşan Belediye Başkanı İlhan Gülırmak, 80 yıl önce kurulan Tercan Belediyesi’nde, kurulduğu günden bu yana işçilerin ilk defa bu yıl sendikalı olduğunu ve toplu sözleşme imzalandığını ifade ederek, bunun işçiler adına çok önemli ve tarihi bir sözleşme olduğunu söyledi.

Törende daha sonra konuşan Belediye-İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Hasan İşcan ise bazı sebeplerden dolayı özellikle Doğu’da sendikal örgütlenmenin çok zor ve yetersiz olduğunu belirterek, "İnşallah ileride örgütsüz belediye kalmayacak. Erzincan’da halen işçileri herhangi bir sendikaya üye olmayan Refahiye, İliç ve Kemaliye ilçeleri ile Mercan ve Çadırkaya belde belediyelerinde örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

İmzalanan toplu sözleşmeden duyduklarını memnuniyeti dile getiren işçiler de Belediye Başkanı İlhan Gülırmak ve Belediye-İş Sendikası yetkililerine teşekkür ettiler. İmzalanan 2 yıllık sözleşmeye göre işçiler, ilk 6 ay için yüzde 45, ikinci 6 ay için yüzde 15, üçüncü 6 için yüzde 27 ve dördüncü 6 ay için de yine 27 oranında zam alacak. İşçiler yılda bir kez de bir maaş tutarında ikramiye alacak.

ERZİNCAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2003 Çarşamba 12:19:14
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?