23
Mayıs
2024
Perşembe
TERCAN - ERZİNCAN

Tercan'a kültür merkezi kuruluyor

Tercan Belediyesi, Tercanlı gençlerin her türlü sosyal aktivitelerini rahatlıkla yapabilecekleri hem de bu etkinliklerle kaynaşma orta bulabilecekleri kültür merkezi kazandırmaya çalışıyor.

Bunun ilk örneğini Atatürk Mahallesinde hayata geçirecek olan Tercan Belediyesi çeşitli sosyal aktivitelerin yürütüleceği kültür evi yapacak.

Belediye Başkanı Adnan Korkmaz, uzun yıllar Tercan'da yapılması planlanan kültür evinin yapımını gerçekleştirme yolunda ilk adımı attıklarını belirterek, "Tercan Kaymakamlığı ve Tercan Belediyesi işbirliğiyle ilçe merkezinde bulunan tarihi Mamahatun Kervansarayı'nın yanında iki kattan oluşan Tercan Kültür Evi'nin yapımı için yaklaşık 100 bin YTL harcama yapılacak. Kültür Evi, kütüphane, internet kafe, gasılhane ve morgtan oluşuyor. İlçemizde bu hizmetlere ihtiyacımız vardı. Kaymakamlık ve belediyenin imkanlarıyla bu binanın yapımına başladık. Yaz sezonu sonu itibariyle de Kültür Evi inşaatını tamamlayıp hizmete koyacağız. Şu anda maliyeti belediye olarak biz karşılıyoruz ama bazı iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızda katkıda bulunuyorlar. Bu alanda da eksikliklerimizi tamamlayarak Tercan halkına daha iyi hizmetler sunacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 14:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?