19
Mayıs
2024
Pazar
TERCAN - ERZİNCAN

Tercan'da hasarlı köprü onarım bekliyor

Erzincan’ın Tercan İlçesi’ne 37 kilometre uzaklıkta, Karasu Nehri üzerine kurulu Gökpınar Köprüsü’nün zaman içerisinde hasar görmesi, köprü üzerinden ulaşımı tehlikeli bir hale getirdi. Vatandaşlar ise, köprünün bir an önce onarılmasını istiyor.
Tercan’a bağlı Başbudak, Oğulveren, Küllüce, Kalecik ve Kökpınar Köyleri ve Erzurum’un Çat İlçesi’ne geçiş güzergahı olarak kullanılan ve yaklaşık 10 yıldan bu yana çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan Gökpınar Köprüsü, onarılmayı bekliyor. Vatandaşlar ise, köprünün onarılmamasına tepki gösteriyor. Köprünün bazı bölümlerinin çöktüğünü ve bunun köprüyü kullanan araçlar için büyük tehlike oluşturduğunu söyleyen vatandaşlar, 1970 yılında yapılan köprünün 1994 yılında gördüğü hasar sebebiyle onarımdan geçirildiğini, ancak değişen bir şeyin olmadığını ifade ettiler. Vatandaşlar, köprünün hasarlı olması sebebiyle ağırlığı en fazla 4 tona kadar olan ulaşım araçlarının geçebildiğini belirttiler.
Köylerde yaşayan yaklaşık bin 200 insanın mağdur edildiğini dile getiren vatandaşlar, "Komşu köylere sık sık gidip gelmek zorunda kalıyoruz. Bu köylere ulaşmak için de mecburen yıkılma tehlikesi olan Gökpınar Köprüsü’nü kullanıyoruz. Köprünün onarılmasıyla ilgili çeşitli girişimlerde bulunmamıza rağmen, gerekli çalışma bir türlü yapılmadı. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yetkilileri, bölgede baraj yapılacağı için bu köprünün onarımını yapmıyor" diye konuştular.
Köy Hizmetleri yetkilileri ise, Gökpınar Köprüsü’nün bulunduğu bölgede yakın zamanda baraj çalışması yapılacağını, bu nedenle köprüyle ilgili herhangi bir çalışmanın yapılmadığını açıkladılar.
ERZİNCAN - İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2004 Cuma 23:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?